Bekendmaking niet vastgesteld bestemmingsplan ‘Partiële herziening BP Buitengebied 2012 – uitbreiding Camping Vinkenhof’

Logo Valkenburg aan de Geul

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenburg aan de Geul maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 6 juli 2020 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Partiële herziening BP Buitengebied 2012 – uitbreiding Camping Vinkenhof’ (NL.IMRO.0994.2018BP002VA01) niet vast te stellen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de locatie Engwegen 2a te Schin op Geul waar een camping geëxploiteerd wordt. Met het oog op de toekomst hebben de eigenaren van de camping een perceel agrarische grond aangekocht, grenzend aan het bestaande kampeerterrein. Hierop zijn 9 glamping accommodaties in de vorm van boomhutten en een parkeerplaats voor 15 auto’s voorzien. Daarnaast willen de eigenaren de camping jaarrond kunnen exploiteren. Het bestemmingsplan is bedoeld om deze ontwikkelingen juridisch planologisch mogelijk te maken.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, ligt met bijbehorende stukken van 30 juli tot en met 9 september 2020 voor iedereen op de volgende wijze ter inzage:

  • via de gemeentelijke website: http://www.valkenburg.nl/gemeenteraad;

  • bij het Klant Contact Centrum van de gemeente, uitsluitend tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en op afspraak via tel. 14 043.

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan niet vast te stellen kan gedurende de ter inzage termijn door belanghebbenden beroep ingesteld worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degenen die beroep ingesteld hebben, kunnen een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Als een dergelijk verzoek wordt ingediend binnen de beroepstermijn, dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening dient gericht te worden aan: de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Valkenburg, 29 juli 2020

Naar boven