Besluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder bestemmingsplan Herziening Haarveld te Roden.

Logo Noordenveld

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordenveld maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Herziening Haarveld te Roden voorziet in de realisatie van bedrijfswoningen. Het gebied aan de noordzijde van het bedrijventerrein Haarveld heeft te maken met geluid afkomstig van het wegverkeer van de rondweg Noordholt (N372). Vanwege een geluidsbelasting van meer dan 48 dB op de gevel zijn in dit gedeelte geen bedrijfswoningen mogelijk. De Wet Geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere grenswaarden vast te stellen indien onvoldoende geluid beperkende maatregelen getroffen kunnen worden. Burgemeester en wethouders stellen daarom met toepassing van artikel 83 en 110a van de Wet geluidhinder voor bovengenoemd gebied een hogere grenswaarde op 53 dB vast.

Inzage

Het besluit ligt vanaf 23 januari tot en met 4 maart 2020 voor een ieder ter inzage. Het besluit kan worden ingezien in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 1 te Roden. Het besluit kan ook worden geraadpleegd op de website van de gemeente www.gemeentenoordenveld.nl

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarde kan met ingang van 23 januari 2020 gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die weliswaar geen zienswijze naar voren heeft gebracht bij het college op het ontwerpbesluit, maar kan aantonen dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot het college te wenden.

Inwerking

Het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak gelijktijdig verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. De inwerkingtreding wordt dan in ieder geval uitgesteld tot er een beslissing op het verzoek is genomen. Voor het instellen van beroep en voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. waarden haarveld

 

 

Naar boven