Vastgesteld bestemmingsplan Raadhuispark Mijnsheerenland en besluit hogere waarde Wet geluidhinder ter inzage

Logo Hoeksche Waard

De gemeenteraad van Hoeksche Waard heeft op 14 juli 2020 het bestemmingsplan ‘Raadhuispark Mijnsheerenland’ ongewijzigd vastgesteld (NL.IMRO.1963.BPMHLRaadhuispark-VG01).

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de locatie tussen de Raadhuislaan en de Tiggelmanstraat, ter hoogte van de Burgemeester Van Walsumstraat in Mijnsheerenland. In het bestemmingplan is een verschuiving van een aantal woningen binnen het plangebied opgenomen. Op deze locatie is door de gemeente Binnenmaas eerder een bestemmingsplanprocedure gevolgd voor het realiseren van 79 woningen. Deze woningen zijn grotendeel gerealiseerd. Omdat sprake is van het anders realiseren van het toegestaan aantal woningen, is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het aantal van 79 woningen blijft ongewijzigd. Aan de Raadhuislaan worden twee vrijstaande woningen voorzien. Voor de hoeklocatie aan de Pleun Trooststraat en de Burgemeester van Walsumstraat worden maximaal 14 woningen voorzien.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 14 maart 2020 tot en met 24 april 2020 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.

Besluit hogere waarde Wet geluidhinder

De berekende geluidsbelasting op de gevels van de twee woningen aan de Raadhuislaan in Mijnsheerenland overschrijdt de voorkeursgrenswaarde. Op basis van de Wet geluidhinder bestaat de mogelijkheid om een hogere waarde vast te stellen. Burgemeester en wethouders willen gebruik maken van deze mogelijkheid en hebben besloten tot vaststelling van hogere waarde Wet geluidhinder. Het ontwerpbesluit hogere waarde met bijbehorende stukken heeft gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en alle bijlagen en het besluit hogere waarde Wet geluidhinder liggen met ingang van 25 juli 2020 tot en met 4 september 2020 ter inzage. U kunt de stukken bekijken via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.1963.BPMHLRaadhuispark-VG01).

Wanneer u de stukken in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien, kunt u een afspraak maken met Annette van Bokkem of een andere medewerker van het Team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 14 0186 of per e-mail, annette.vanbokkem@gemeentehw.nl

Beroep indienen

Tegen het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen staat rechtstreeks beroep open bij de Raad van State.

Een beroepschrift kan met ingang van 25 juli 2020 tot en met 4 september 2020 worden ingediend door een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbesluit in te dienen.

In het beroepschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

  • 1.

    de naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    een kopie van het besluit;

  • 5.

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • 6.

    een ondertekening met naam en handtekenening.

Het beroepschrift kan worden gestuurd aan:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van het bestemmingsplan via een voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken.

Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wanneer een belanghebbende gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Vragen?

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij Annette van Bokkem of team Omgeving via telefoonnummer 14 0186 of via e-mail, annette.vanbokkem@gemeentehw.nl

Naar boven