Ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan “Albert Joachimikade 22-24 Goes”, ontwerp beeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Goes

Burgemeester en wethouders van Goes maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Albert Joachimikade 22-24 Goes” met ingang van 23 juli 2020 gedurende zes weken ter inzage ligt. Daarnaast ligt het ontwerp beeldkwaliteitsplan ter inzage en bereidt het college van Burgemeester en wethouders een besluit hogere waarden voor op grond van art. 83, lid 1 en art. 110a Wet geluidhinder, voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van het bestemmingsplan “Albert Joachimikade 22-24 Goes”.

Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp beeldkwaliteitsplan

Het voorontwerp heeft betrekking op het realiseren van 14 appartementen aan de Albert Joachimikade 22-24 in Goes op het perceel van voormalig op- en overslagterrein van Shell en later van de firma Van den Dries. Het plangebied wordt begrenst door Ringbaan Oost, de Albert Joachimikade, de jachthaven en het kanaal.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0664.BPGC19-ON99 en tevens beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen. Digitaal inzien kan, indien nodig, ook in het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes.

Het beeldkwaliteitsplan geeft richtlijnen voor de gewenste identiteit en uitstraling van de openbare ruimte en de bebouwing op het perceel Albert Joachimikade 22-24 te Goes. Het beeldkwaliteitsplan vormt het toetsingskader voor het welstandstoezicht en maakt onderdeel uit van de Goese Welstandsnota. Het beeldkwaliteitsplan is opgenomen als bijlage bij het bestemmingsplan en is via de hiervoor vermelde link naar het bestemmingsplan te raadplegen.

Gedurende de genoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerp beeldkwaliteitsplan naar voren brengen bij de raad van de gemeente Goes, postbus 2118, 4460 MC Goes. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen genoemde periode is het noodzakelijk tijdig een afspraak te maken met Christa van de Vate via (0113) 249 764 of c.vande.vate@goes.nl.

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

De hogere waarden hebben betrekking op de geluidsbelasting vanwege wegverkeer op de Ringbaan Oost op de nieuwbouw van het appartementengebouw op perceel Albert Joachimikade 22-24 te Goes. De nieuwbouw wordt planologisch mogelijk gemaakt in het bestemmingsplan “Albert Joachimikade 22-24 Goes”.

U kunt het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder met bijbehorende stukken inzien van 23 juli 2020 tot en met 3 september 2020 in het stadskantoor van de gemeente Goes, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes. De openingstijden van het stadskantoor zijn maandag t/m woensdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Belanghebbenden kunnen tijdens de inzageperiode een schriftelijke zienswijze over het ontwerpbesluit sturen aan het college van B&W, postbus 2118, 4460 MC Goes.

Naar boven