Ontwerp wijzigingsplan Ruigekade 16, Vrouwenakker

Logo Nieuwkoop

Hierbij maakt het college van de gemeente Nieuwkoop overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het wijzigingsplan ‘Ruigekade 16, Vrouwenakker’ met identificatienummer NL.IMRO.0569.WPRuigekade16-on01 in ontwerp ter visie is gelegd.

De wijzigingsbevoegdheid vindt zijn grondslag in artikel 30.2.1 van het bestemmingsplan ‘Glastuinbouw’.

Beschrijving

Het betreft een wijzigingsplan voor het omzetten van twee bestaande agrarische bedrijfswoningen aan de Ruigekade 15 en 16 in de bestemming ‘Wonen’, zodat beide woningen beschikbaar komen voor reguliere bewoning. De bestemming ‘Agrarisch – Glastuinbouw’ op het achterliggende perceel wordt omgezet in de bestemming ‘Agrarisch – Onbebouwd’. De vrijkomende glasrechten zullen worden ingezet voor het realiseren van een compensatiewoning in het kader van het principe van ‘Ruimte voor Ruimte’ op het perceel Hortensiastraat 3 te Papenveer.

Bij de twee om te zetten agrarische bedrijfswoningen blijft in totaal 400m² aan bijbehorende bouwwerken behouden in de vorm van een gezamenlijke schuur. Dit is mogelijk op grond van de ‘Ruimte voor Ruimte Extra’-regeling, onderdeel van de Nota Ruimtelijk Beleid. Er is voldaan aan de voorwaarden voor toepassing van de Ruimte voor Ruimte Extra’-regeling. In totaal zullen 833 glasrechten worden ingezet om 100m² aan extra bebouwing te behouden.

Inzage

Het plan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 6 augustus 2020 tot donderdag 17 september 2020 voor een periode van zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

  • Op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl (ook benaderbaar via www.nieuwkoop.nl)

  • In het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen. Openingstijden: op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Voor het inzien van de stukken is het niet nodig om vooraf een afspraak te maken.

Toelichting op de betreffende stukken is te krijgen bij medewerkers van het Omgevingsloket. Hiervoor dient u wel vooraf een afspraak te maken. Het maken van een afspraak kan via de website van de gemeente (www.nieuwkoop.nl). Kiest u hierbij voor de Activiteit ‘bestemmingsplaninformatie’ en geeft u hierbij aan om welk adres het gaat. Mocht het maken van een afspraak niet lukken of beschikt u niet over internet, neemt u dan telefonisch contact op met het omgevingsloket via telefoonnummer 14 0172.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan een belanghebbende een zienswijze naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwkoop. Het adres is Postbus 1, 2460 AA Ter Aar of via info@nieuwkoop.nl.

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u binnen de bovengenoemde periode een afspraak maken met Stefan Veenenberg van de afdeling RO&G – Team Ruimte via telefoonnummer 14 0172.

Het naar voren brengen van een zienswijze is een vereiste om in een later stadium beroep in te kunnen stellen.

Naar boven