‘Locatie Asdonck’ in Beuningen

Logo Beuningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beuningen maken het volgende bekend.

Van 24 juli tot en met 3 september 2020 ligt voor iedereen het volgende ter inzage:

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan ‘‘ Locatie Asdonck’. Het ontwerpbestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van 64 appartementen en een evenemententerrein naast de bioscoop aan de van Heemstraweg in Beuningen;

  • 2.

    Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde op grond van de wet Geluidhinder. Aan de hand van een akoestisch onderzoek is aangetoond dat de verwachte geluidsbelasting op de geprojecteerde nieuwe woningen aan de van Heemstraweg, veroorzaakt door de geluidsbelasting van de van Heemstraweg, de wettelijke voorkeursnorm van 48 dB met 8 dB zal overschrijden. Ten behoeve van het bestemmingsplan heeft het college ter plaatse een ontwerp-ontheffing verleend voor een hogere geluidsbelasting van maximaal 56 dB, als bedoeld in artikel 110a, lid 1 van de Wet geluidhinder;

  • 3.

    Het ontwerpbesluit hogere waarden en maatwerkvoorschrift evenemententerrein. Vanwege de evenementen zal geluidhinder worden veroorzaakt op de nieuw te realiseren woningen op het Asdonckterrein en de bestaande woningen in de omgeving. Uit onderzoek blijkt dat het niet mogelijk is om binnen de waarden in artikel 2.17 van het Activiteitenbesluit evenementen te laten plaatsvinden op het terrein. Om toch binnen aanvaardbare hinder voor de bestaande en nieuwbouw woningen evenementen te kunnen houden worden maatwerkvoorschriften met maximaal toelaatbare hogere grenswaarden geformuleerd voor het gebruik van het evenemententerrein. Het gaat om voorschriften zoals bedoeld in artikel 8.42 lid 1 van de Wet milieubeheer en artikel 2.20 van het Activiteitenbesluit milieubeheer (Activiteitenbesluit).

    Inzage en zienswijzen:

- Het ontwerpbestemmingsplan, boven genoemd onder 1, is raadpleegbaar gemaakt en beschikbaar gesteld op de volgende wijze: Het plan is elke werkdag in te zien op afspraak (tel. 14 024), op het gemeentehuis. Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het plan digitaal inzien. http://www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=NL.IMRO.0209.BPLctieAsdonck2020-ow01. De bronbestanden vindt u hier: https://digitaleplannen.nl/0209/702FDBEE-F6F1-4EF8-BF46-49E394F6DE89

- De ontwerpbesluiten hogere waarden als bovengenoemd onder 2 en 3 zijn elke werkdag in te zien op afspraak (tel. 14 024), op het gemeentehuis.

In de genoemde periode van zes weken kunt u naar keuze schriftelijk of mondeling uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Beuningen, Postbus 14, 6640 AA Beuningen. In de zienswijze geeft u duidelijk aan op welke onderdelen van het ontwerpbesluit (ontwerpbestemmingsplan) deze betrekking heeft.

Gedurende dezelfde periode kunnen belanghebbenden naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent de ontwerpbesluiten hogere waarden, bovengenoemd onder 2 en 3, naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van Beuningen, Postbus 14, 6640 AA Beuningen.

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de gemeente, tel. 14 024. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Naar boven