GEWIJZIGDE VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN ‘BUITENGEBIED, SINT HUBERTSE BINNENWEG 3 EN 5’

Logo Mill en Sint Hubert

Burgemeester en wethouders van Mill en St. Hubert maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Buitengebied, Sint Hubertse Binnenweg 3 en 5’ gewijzigd heeft vastgesteld op 9 juli 2020.

 

Geconstateerd is dat de lijn tussen de twee woonbestemmingen voor de Sint Hubertse Binnenweg 3 en 5 niet overeenkomt met de eigendomssituatie. Hierdoor liggen de twee hoofdgebouwen niet in de twee woonbestemmingen die horen bij nummer 3 en 5. Daarnaast is gebleken dat ten opzichte van het voorheen geldende bestemmingsplan 'Buitengebied 1998' de woonbestemmingen ten onrechte zijn verkleind bij de vaststelling van het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied. Met het bestemmingsplan "Buitengebied, Sint Hubertse Binnenweg 3 en 5" worden deze twee punten gerepareerd. Daarbij zijn de regels en verbeelding van het nieuwe bestemmingsplan voor het perceel van nummer 5 in overeenstemming gebracht met de feitelijk aanwezige situatie.

 

Naar aanleiding van ambtelijke wijzigingen is het vastgestelde bestemmingsplan op de volgende punten gewijzigd ten opzichte van het ontwerp:

• De benodigde landschappelijke inpassing voor nr. 5 is na het als ontwerp ter inzage leggen in overleg met de eigenaren nog nader uitgewerkt. Deze landschappelijke inpassing maakt onderdeel uit van de planregels, omdat de uitvoering ervan geldt als voorwaardelijke verplichting.

• In de planregels (artikel 3.4.2) is de regel rondom de voorwaardelijke verplichting aangepast. Deze was van toepassing verklaard op de gehele woonbestemming, maar geldt voor de landschappelijke inpassing/kwaliteitsverbetering van de kapschuur en de rijbak.

• In artikel 3.2.4 onder c staan de regels rondom het maximum oppervlak aan bijbehorende bouwwerken. Dit artikel is tekstueel aangescherpt, zodat duidelijk is dat of de reguliere 100m2 van toepassing is, of de waarde die specifiek voor een kavel op de verbeelding staat aangegeven.

 

Het bestemmingsplan, vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van dinsdag 21 juli 2020 tot en met maandag 31 augustus 2020. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.0815.BPBuStHubbwg3en5-VA01.

 

Van woensdag 22 juli 2020 tot en met dinsdag 1 september 2020 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage, door:

• diegenen die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

• belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

• een ieder tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

 

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingesteld, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Mill, 17 juli 2020

Burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert

Naar boven