Bekendmaking voorlopige aanwijzing vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten perceel Espelerweg

Logo Noordoostpolder

Burgemeester en wethouders van Noordoostpolder maken op grond van artikel 7, eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 14 januari 2020, op grond van artikel 6 van de Wvg, hebben besloten een perceel aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn.

 

Het perceel, kadastraal bekend als gemeente Noordoostpolder, sectie AX, perceel 761, (groot 111.015 m²) is gelegen aan de Espelerweg.

 

De locatie is toegedacht als toekomstige woningbouwlocatie en in het bestemmingsplan ‘Emmeloord, Emmelhage – fase 2’ bestemd voor ‘Woongebied – uit te werken’.

 

Het voorkeursrecht geldt voor een termijn van drie maanden en treedt in werking een dag na de publicatie van dit bericht in de Staatscourant.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat de eigenaar en/of beperkt gerechtigde van het aangewezen perceel, wanneer hij het perceel wenst te verkopen respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wenst te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Noordoostpolder moeten aanbieden. De eigenaar en de rechthebbende op beperkte rechten hebben over de inhoud van het besluit en de gevolgen daarvan afzonderlijk bericht ontvangen. Het besluit vervalt van rechtswege drie maanden na dagtekening van het besluit, of zoveel eerder als een besluit van de gemeenteraad tot bestendiging van het voorkeursrecht in werking treedt.

Ter inzage

Het besluit van het college ligt met de bijbehorende informatie over het aangewezen (kadastrale) perceel met ingang van 22 januari 2020 ter inzage bij het loket Woonomgeving in het gemeentehuis (Harmen Visserplein 1, Emmeloord). Bij vragen kunt u contact opnemen met Norman van der Ende van het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 0527 63 33 61 of per e-mail (n.vanderende@noordoostpolder.nl).

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit tot voorlopige aanwijzing kan door belanghebbenden binnen 6 weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant een gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordoostpolder. Het adres is: Postbus 155, 8300 AD Emmeloord.

 

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet. Indien een bezwaarschrift is ingediend kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het adres is: Rechtbank Midden Nederland, Sector Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Voor het in behandeling nemen van het verzoek worden griffierechten geheven.

 

Naar boven