Hollands Kroon - Week 29 - ontwerp-bestemmingsplan 2 woningen, een hogere waarde besluit en een ontwerpomgevingsvergunning activiteit bouwen voor 1 woning op een perceel aan de Winkelerzand te Winkel

Logo Hollands Kroon

 

Besluit genomen door: college van burgemeester en wethouders.

Grondslag: artikel 3.31 Wro, artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht

Onderwerp: coördinatiebesluit ontwerpbestemmingsplan, ontwerp omgevingsvergunning bouwen en ontwerp hogere waarde besluit

Plangebied: Winkelerzand te Winkel

Doel plan: Mogelijk maken van de bouw van twee woningen

Zaaknummer: Z-268333

IMRO identificatienummer: NL.IMRO.1911.BPKomNnWiLwhz002-on02

 

Gecoördineerde procedure

Het college van Hollands Kroon heeft op 30 juni 2020 besloten om voor de nieuwbouw van één woning op een perceel aan de Winkelerzand te Winkel, de gemeentelijke coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen. Bij toepassen van deze regeling worden procedures in verband met het realiseren van het project, gestroomlijnd en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook staat er na de definitieve besluitvorming één beroepsmogelijkheid open tegen de besluiten, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Met toepassing van de coördinatieregeling leggen burgemeester en wethouders van Hollands Kroon de ontwerpbesluiten voor het bestemmingsplan “Winkelerzand Winkel”, de ontwerp-omgevingsvergunning en een ontwerp hogere waarde besluit ter inzage. De omgevingsvergunning ziet op de activiteit Bouwen.

 

Omschrijving ontwikkeling/plangebied

Het plangebied betreft een perceel aan de Winkelerzand te Winkel welke is gelegen tussen de Scheidersweg en de Dorpsstraat. Het perceel heeft momenteel de bestemming Groen.

Voor de realisatie van twee vrijstaande nieuwbouw woningen is een (postzegel)bestemmingsplan opgesteld. De omgevingsvergunning ziet op feitelijke realisatie van één woning. Het hogere waarde besluit maakt een hogere geluidsbelasting op de gevel mogelijk.

Dit bestemmingplan heeft eerder voor de realisatie van drie woningen ter inzage gelegen. Naar aanleiding van gesprekken met de omgeving is het plan aangepast en wordt het aangepaste plan opnieuw ter inzage gelegd.

 

Hogere waarde besluit

Alle wegen, met uitzondering van de 30 km/uur wegen, zijn, op basis van de Wet geluidhinder, voorzien van een geluidzone. Nieuwe geluidgevoelige bestemmingen, zoals woningen, welke binnen een dergelijke zone langs een weg zijn gelegen, dienen op een zodanige afstand hiervan te zijn gelegen dat de geluidbelasting niet te hoog wordt (de zogenaamde ‘voorkeursgrenswaarde’ die de Wet geluidhinder stelt). Het plangebied is gelegen binnen de geluidzone van de Winkelerzand.

Uit het akoestisch onderzoek, dat in het kader van het bestemmingsplan is uitgevoerd, blijkt dat, als gevolg van het wegverkeer op de Winkelerzand, een hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder.

De geluidbelasting op de gevel van de geprojecteerde woningen is, met een geluidbelasting van ten hoogste 54 dB, echter lager dan de in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde.

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor het bouwplan, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 54 dB.

 

Procedure

Alle relevante stukken en ontwerpbesluiten worden gelijktijdig voor zes weken ter inzage gelegd. Er kunnen door iedereen zienswijzen worden ingediend. Na afloop van die periode en behandeling van eventuele zienswijzen zal definitief worden besloten op het initiatief en staat er nog één beroepsmogelijkheid open tegen de besluiten, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In principe staat het beroep dan alleen nog open voor diegenen, die ook tijdig een zienswijze hebben ingediend.

 

Ter inzage

U kunt het ontwerp-bestemmingsplan, de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerp hogere waarde besluit met ingang van 20 juli 2020 gedurende zes weken inzien. Dit kan op afspraak gedurende bovengenoemde termijn. Voor het maken van een afspraak met een medewerker van het team RO kunt u contact opnemen met 088-321 5000.

 

Het ontwerp bestemmingsplan “Winkelerzand Winkel” en de ontwerp-omgevingsvergunning zijn tevens als volgt digitaal raadpleegbaar en beschikbaar:

• Op de landelijke website ‘Ruimtelijkeplannen.nl’ onder: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1911.BPKomNnWiLwhz002-on02

• De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via: http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/1911/NL.IMRO.1911.BPKomNnWiLwhz002-on02

 

Het ontwerp hogere waarde besluit is als bijlage bij deze publicatie gevoegd.

 

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kunt u uw zienswijze mondeling of schriftelijk indienen.

 

Schriftelijk

Stuur uw zienswijzen naar het college van burgemeester en wethouders van gemeente Hollands Kroon, Postbus 8, 1760 AA Anna Paulowna. Vermeld in uw brief als onderwerp “Bestemmingsplan Winkelerzand Winkel”.

 

Mondeling

Voor het mondeling kenbaar maken van zienswijzen kunt u een afspraak maken met het team RO via telefoonnummer 088 321 5000. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Naar boven