Ontwerpbestemmingsplan “Well herziening 2020, Maaijenstraat ong.” (BP1209) en ontwerpbeeldkwaliteitsplan “Maaijenstraat Well”, Maasdriel

Logo Maasdriel

Ontwerpbestemmingsplan

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om maximaal 16 woningen te realiseren op de voormalige korfbalvelden aan de Maaijenstraat in Well. Het betreft drie vrijstaande woningen, vier twee-onder-een-kap woningen, vier patiowoningen en vijf rijwoningen. De watergang langs de Maaijenstraat wordt uitgebreid met een vijver ter hoogte van de inrit naar het plangebied. Het gebied wordt ontsloten door een inrit op de Maaijenstraat. Aan de noordwestzijde en de zuidoostzijde van het plangebied worden openbare parkeerplaatsen ingericht voor de bewoners van de rijwoningen en de bezoekers.

Op het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Ontwerpbeeldkwaliteitsplan

Voor het plangebied is, aanvullend op regels van het bestemmingsplan, een beeldkwaliteitplan opgesteld. Het beeldkwaliteitplan bevat spelregels en richtlijnen voor de ruimtelijke kwaliteit die de gemeente in het plangebied nastreeft. Het beeldkwaliteitplan vormt het toetsingskader voor de welstandcommissie bij de beoordeling van in te dienen bouwplannen voor deze locatie. De bedoeling is dat de gemeenteraad het beeldkwaliteitplan gelijktijdig met vaststelling van het bestemmingsplan vaststelt als onderdeel van de gemeentelijke welstandsnota.

Inzien

Van 23 juli 2020 tot en met 6 september 2020 liggen het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbeeldkwaliteitsplan en de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het bestemmingsplan ook vinden op;

 

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BP1209-ON01

De bronbestanden zijn beschikbaar via https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0263.BP1209-ON01/

Reageren

Iedereen kan tijdens de inzagetermijn reageren op het ontwerpplan. Uw zienswijze stuurt u onder vermelding van 'BP1209' aan: de gemeenteraad van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel.

Wij ontvangen bij voorkeur uw zienswijzen schriftelijk, per e-mail is niet mogelijk!

Als u uw zienswijzen mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar.

Inloopavond

Op dinsdag 1 september 2020 wordt van 19.00 tot 20.30 uur een inloopavond georganiseerd in de Jacobshoeve, Heust 3 in Well. Iedereen is welkom. U kunt tijdens deze avond uw vragen stellen over het bestemmingsplan en de procedure.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar mevrouw D. van Lienden of mevrouw M. Stolk.

Kerkdriel, 22 juli 2020

Naar boven