Tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Schoolstraat-Kerkstraat Ohé en Laak’

Logo Maasgouw

Vaststelling

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan ‘Schoolstraat-Kerkstraat Ohé en Laak’ is vastgesteld door de gemeenteraad van Maasgouw bij besluit van d.d. 7 juli 2020.

Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt op onderdelen af van het ontwerp-bestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. Aan het bestemmingsplan is de volgende wijziging aangebracht:

  • 1.

    het ‘Akoestisch onderzoek Lakerhoes, Kerkstraat 5 in Ohé en Laak’ is toegevoegd. Paragraaf 3.3.2. ‘Verkennend onderzoek’ in de toelichting is hier vervolgens op aangepast.

Wat is het plan?

Het bestemmingsplan ‘Schoolstraat-Kerkstraat Ohé en Laak’ (NL.IMRO.1641.BPL071-VG01) voorziet in een planologische regeling voor zeven grondgebonden woningen op de hoek van de Kerkstraat en Schoolstraat in Ohé en Laak. Kadastraal bekend als gemeente Ohé en Laak, sectie A, nummer 3783. Het bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en een toelichting.

Voor welk gebied is dit?

Het plangebied van het bestemmingsplan is gelegen op de hoek van de Schoolstraat en Kerkstraat in Ohé en Laak, kadastraal bekend als, gemeente Ohé, sectie A, nummer 3783.

Wat ligt ter inzage?

Het bestemmingsplan ‘Schoolstraat-Kerkstraat Ohé en Laak’ (NL.IMRO.1641.BPL071-VG01), met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, liggen ter visie. Het bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en een toelichting.

Wanneer ligt dit ter inzage?

Het bestemmingsplan ‘Schoolstraat-Kerkstraat Ohé en Laak’ (NL.IMRO.1641.BPL071-VG01), met hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, ligt vanaf vrijdag 17 juli 2020 gedurende de beroepstermijn van 6 weken (dus tot en met donderdag 27 augustus 2020) ter inzage.

Waar is dit raadpleegbaar?

  • 1.

    Het bestemmingsplan ‘Schoolstraat-Kerkstraat Ohé en Laak (NL.IMRO.1641.BPL071-VG01), met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, zijn raadpleegbaar in de informatieruimte van het gemeentehuis, Markt 36 in Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het publiekscentrum, behalve tijdens de avondopenstelling). In verband met de maatregelen tegen corona zijn er aangepaste openingstijden voor het gemeentehuis. Het inzien van het bestemmingsplan (met bijbehorende stukken) alsmede het elektronisch raadplegen van het bestemmingsplan (met bijbehorende stukken) op het gemeentehuis kan van maandag t/m vrijdag op afspraak tussen 9.00 en 12.00 uur. Een afspraak kunt u maken via het algemene nummer van de gemeente Maasgouw, 0475 85 25 00.

  • 2.

    Het bestemmingsplan ‘Schoolstraat-Kerkstraat Ohé en Laak (NL.IMRO.1641.BPL071-VG01), met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.gemeentemaasgouw.nl.

  • 3.

    Verder kunt u het bestemmingsplan ‘Schoolstraat-Kerkstraat Ohé en Laak’ (NL.IMRO.1641.BPL071-VG01), met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, langs de elektronische weg op www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen. U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingsplan inzien.

  • 4.

    Voorts wordt iedereen in de gelegenheid gesteld het bestemmingsplan ‘Schoolstraat-Kerkstraat Ohé en Laak’ (NL.IMRO.1641.BPL071-VG01), met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, op het gemeentehuis, Markt 36 in Maasbracht langs elektronische weg te raadplegen (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, behalve tijdens de avondopenstelling). In verband met de maatregelen tegen corona zijn er aangepaste openingstijden voor het gemeentehuis. Het inzien van het bestemmingsplan (met bijbehorende stukken) alsmede het elektronisch raadplegen van het bestemmingsplan (met bijbehorende stukken) op het gemeentehuis kan van maandag t/m vrijdag op afspraak tussen 9.00 en 12.00 uur. Een afspraak kunt u maken via het algemene nummer van de gemeente Maasgouw, 0475 85 25 00.

Hoe beroep instellen?

Tijdens de bovengenoemde termijn van tervisielegging kunt u tegen voornoemd besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage:

  • 1.

    als u een belanghebbende bent, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    als u een belanghebbende bent, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 eerste lid Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 3.

    tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan, indien u een belanghebbende bent.

Verzoek om voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen. Iedereen, die beroep instelt / heeft ingesteld, heeft tevens het recht om een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist). Verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Daags na afloop van de beroepstermijn treedt het vaststellingsbesluit en daardoor het bestemmingsplan in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vragen?

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met mevrouw N. Jongen of, bij afwezigheid, met één van de andere medewerkers Ruimtelijke Ordening (tel.: 0475 – 85 25 00).

Maasbracht, 16 juli 2020

Burgemeester en wethouders van Maasgouw

 

Naar boven