Gemeente Heusden - Voorbereidingsbesluit ‘wonen-kamergewijze verhuur’

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.7 lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 7 juli 2020 het voorbereidingsbesluit 'wonen-kamergewijze verhuur' heeft genomen. Het besluit is genomen ter voorbereiding op het opstellen van een nieuw bestemmingsplan (parapluplan), dat voortvloeit uit het nog vast te stellen nieuwe beleid ‘Huisvesting arbeidsmigranten’.

Besluitgebied

Het voorbereidingsbesluit geldt voor de gehele gemeente Heusden, zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening met identificatie: NL.IMRO.0797.VBwonen-VG01.

Verbod op gebruiksveranderingen

Op grond van het voorbereidingsbesluit is het verboden om het gebruik van gebouwen waarbinnen ‘wonen’ is toegestaan, zodanig te wijzigen dat sprake is van andere woonvormen dan de huisvesting van één huishouden per woning. In het voorbereidingsbesluit staat wat wordt verstaan onder huishouden en woning. Met een omgevingsvergunning kan onder voorwaarden worden afgeweken van dit verbod.

Geldigheid

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 16 juli 2020 en geldt voor de duur van één jaar.

Inzage

U kunt het voorbereidingsbesluit inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie is raadpleegbaar via www.heusden.nl. en via de landelijke website RuimtelijkePlannen.nl.

Bezwaar/beroep

Tegen het voorbereidingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

 

Naar boven