Bestemmingsplan “Dammekant 18” gewijzigd en welstandscriteria ongewijzigd vastgesteld

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 24 juni 2020 het bestemmingsplan “Dammekant 18” gewijzigd en de bijbehorende welstandscriteria ongewijzigd heeft vastgesteld.

Plan(gebied)

Het plangebied betreft het perceel Dammekant 18 en de gronden ten zuiden en (noord)westen hiervan en wordt globaal begrensd door het fietspad langs de Dammekant, de naastgelegen woonpercelen en de sloot langs het bedrijvenpark. Met dit bestemmingsplan worden de twee bestaande bedrijfswoningen omgezet naar reguliere woningen. Verder wordt op basis van de eerder vastgestelde structuurvisie “Wonen in Rijnhoek” de realisatie van zes nieuwe woningen mogelijk gemaakt. Voor dit plan zijn ook specifieke welstandscriteria opgesteld in de vorm van een beeldkwaliteitsplan. Tevens wordt deze procedure gecombineerd met een procedure voor het vaststellen van hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder.

Wijzigingen

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling diverse wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. Aanleiding voor een deel van deze wijzigingen zijn de naar voren gebrachte zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast heeft de gemeenteraad ambtshalve een aantal aanpassingen doorgevoerd. De aanpassingen betreffen onder meer:

  • wijziging van de situering van de drie zuidoostelijke bouwvlakken voor nieuwe woningen;

  • aanvulling van de paragraaf cultuurhistorie met informatie over de cultuurhistorische waarden van de aangrenzende percelen;

  • toevoeging van een gevellijn op de verbeelding voor alle nieuwe woningen en de regel dat de voorgevels richting deze gevellijn moeten worden gebouwd;

  • het wijzigen van de bestemming wonen van een deel van de grond gelegen tussen de noordelijkste woning en de watergang naar groen;

  • enkele wijzigingen in de toelichting.

Een compleet overzicht van alle wijzigingen is opgenomen in de Nota zienswijzen en wijzigingen, die ter inzage ligt.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt van donderdag 16 juli 2020 tot en met donderdag 27 augustus 2020 voor iedereen op de volgende wijzen ter inzage:

  • -

    digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl via het ID nummer: NL.IMRO.1901.Dammekant18-BP80;

  • -

    digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl/ruimtelijke-plannen (Bestemmingsplan “Dammekant 18”);

  • -

    op papier tijdens de openingsuren (tussen 09:00 uur en 17:00 uur) in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Bodegraven.

Gezien de maatregelen die momenteel van kracht zijn voor het bestrijden van het coronavirus (COVID-19), raden wij u sterk aan om de stukken digitaal te raadplegen. Bent u daartoe niet in staat, dan bieden wij de volgende mogelijkheden:

  • -

    op afspraak inzien van de fysieke stukken in het gemeentehuis;

  • -

    indien een afspraak op het gemeentehuis voor u niet mogelijk is zoeken wij in overleg met u naar een passende oplossing.

Voor nadere informatie, het maken van een afspraak of het zoeken naar een maatwerkoplossing kunt u ons bellen via het algemene telefoonnummer (0172 - 522522) of een e-mail sturen naar info@bodegraven-reeuwijk.nl.

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl.

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende zes weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel op vrijdag 17 juli 2020. Het beroep moet worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • -

    iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Tegen de vastgestelde welstandscriteria staat geen mogelijkheid open om bezwaar te maken of beroep in te stellen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, ofwel op 28 augustus 2020. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe moet binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven