Vaststelling Beeldkwaliteitsplan incl. welstandsrichtlijnen Blitsaerd Oost Leeuwarden

Logo Leeuwarden

Op 1 juli 2020 heeft de gemeenteraad van Leeuwarden het Beeldkwaliteitsplan incl. welstandsrichtlijnen Blitsaerd Oost Leeuwarden vastgesteld. Van 23 juli 2020 tot en met 2 september 2020 liggen de betreffende stukken ter inzage.

Welstandsrichtlijnen

Blitsaerd Oost is de afrondende tweede fase en sluit aan op het westelijke deel van Blitsaerd dat al grotendeels gerealiseerd is. De hoofdstructuur van de wijk wordt met de Blitsaerderleane verder doorgezet. De cirkelvormige haven in plandeel West weerspiegelt in plandeel Oost en zorgt voor een structurele ruimtelijke samenhang met een kop en een staart. De deelgebieden zijn herkenbaar vormgegeven in verschillende deeleilanden met elk een eigen karakter. Het oostelijke deel krijgt een verkeersaansluiting richting de Groningerstraatweg en voorziet, aanvullend aan het westelijke deel, met deelgebied De Parels in een informeel woonmilieu met een natuurlijker opzet. In het nieuwe plandeel zijn woningen overwegend vrijstaand en aan vaarwater gesitueerd. Plandeel De Finish vormt hierop een uitzondering. Hier worden kleinschalige hofjes gemaakt met een steiger of vlonder aan de waterlijn. Ze vormen een apart woonmilieu met voornamelijk gelijkvloerse (levensloopbestendige) woningen en kunnen per hofje projectmatig worden ontwikkeld.

De welstandsrichtlijnen hebben betrekking op het uiterlijk van de gebouwen, zoals het materiaalgebruik en kleurstelling. De nieuwbouw zal moeten voldoen aan deze richtlijnen.

Inzage

De stukken kunt u inzien:

  • in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over de richtlijnen en de procedure. Vanwege de situatie rondom corona kan dit alleen op afspraak en als u het plan thuis niet digitaal in kunt zien (noodzaak).

  • via de website https://www.leeuwarden.nl/nl/ruimtelijke-plannen.

Geen reactie mogelijk

Op grond van artikel 8:3 Algemene wet bestuursrecht kan geen bezwaar en/of beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit.

Inwerkingtreding

De welstandsrichtlijnen treden één dag na deze bekendmaking in werking.

Naar boven