Benoemingsbesluit Toetsingscommissie Woningbouwimpuls 2020

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op artikel 8, tweede lid, van de Regeling Woningbouwimpuls 2020, artikel 2 van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies en artikel 4 van het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies;

Besluit:

Artikel 1. Begripsbepalingen

In dit besluit wordt verstaan onder:

a. commissie:

de commissie, bedoeld in artikel 7 van het Besluit Woningbouwimpuls 2020;

b. ministerie:

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Artikel 2. Leden

  • 1. Tot leden van de commissie worden benoemd:

    Mevrouw drs. M. Bonhof, tevens voorzitter

    De heer ir. W.J. Bodewes

    De heer drs. ing. B. de Graaf

    Mevrouw drs. M. Eleveld RA

    De heer drs. E. Wilders.

  • 2. De leden worden benoemd voor de duur van vier jaar of tot uiterlijk zoveel eerder dat het uitkeringsplafond, genoemd in artikel 3, eerste lid, van de Regeling Woningbouwimpuls 2020 is uitgeput.

Artikel 3. Vergoeding

  • 1. De voorzitter en de andere leden ontvangen een vaste vergoeding per maand. De toepasselijke salarisschaal is schaal 18 CAO Rijk 2020.

    De arbeidsduurfactor voor de voorzitter is 1,8/36 en voor de overige leden 1,44/36.

  • 2. De leden kunnen afzien van de vergoeding, bedoeld in het eerste lid.

Artikel 4. Inwerkingtreding

  • 1. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 juli 2020.

  • 2. Dit besluit vervalt, met inachtneming van artikel 2, tweede lid, met het opheffen van de commissie.

Artikel 5. Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit benoeming en vergoeding leden Toetsingscommissie Woningbouwimpuls.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

TOELICHTING

De Regeling Woningbouwimpuls 2020 bepaalt dat er een Toetsingscommissie Woningbouwimpuls is en wat de taak van die commissie is. Ook bepaalt die regeling dat deze commissie bestaat uit een voorzitter en maximaal vier andere leden en dat zij worden benoemd door de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dit besluit geeft daar gevolg aan. De voorzitter ontvangt een vaste vergoeding per maand voor 1,8/36 dag in de week conform de thans geldende schaal 18 CAO Rijk 2020. De andere leden ontvangen een vaste vergoeding per maand voor 1,44/36 dag in de week conform de thans geldende schaal 18 CAO Rijk 2020. Deze vaste vergoeding is noodzakelijk omdat de adviestaak continue afstemming en aandacht vergt, in het bijzonder doordat er meerdere loketopeningen zijn, er sprake is van omvangrijke voorbereidende werkzaamheden voor elke vergadering door elk lid en de voorbereidende werkzaamheden technische complexe materie betreft. Op grond van artikel 2, tweede lid, van de Wet vergoedingen adviescolleges en commissies kunnen de voorzitter en de andere leden een vergoeding ontvangen voor reis- en verblijfskosten in lijn met de regeling voor de ambtenaren die op grond van een arbeidsovereenkomst met de Staat werkzaam zijn.

Het besluit treedt in werking met terugwerkende kracht tot en met 1 juli 2020, aangezien de commissieleden al op dat moment met hun werkzaamheden zijn begonnen.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren

Naar boven