Gemeente Westvoorne - herhaalde publicatie - voorontwerp bestemmingsplan - Patrijzenlaan, Oostvoorne

Logo Westvoorne

Let op, dit betreft een herhaalde publicatie. De hieronder genoemde termijn blijft ongewijzigd.

 

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken bekend dat het voorontwerp bestemmingsplan Patrijzenlaan Oostvoorne vanaf 9 juli 2020 gedurende vier weken in het kader van inspraak ter inzage ligt. U kunt het bestemmingsplan bekijken via onze website www.westvoorne.nl/bestemmingsplannen. Ook kunt u het plan inzien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0614.patrijzen-0001. Ook is een papieren versie van het voorontwerp te bekijken in het gemeentehuis.

 

Maatregelen op het gemeentehuis vanwege het coronavirus

In verband met de maatregelen in het kader van het coronavirus is het gemeentehuis alleen op afspraak te bezoeken. Indien u de papieren versie van het voorontwerp bestemmingplan wenst in te zien of vragen heeft over het bestemmingsplan, kunt u contact opnemen met Sharon Dekker via 0181-40 81 53 of e-mailadres s.dekker@westvoorne.nl.

 

Inhoud bestemmingsplan

Aan de Patrijzenlaan staan 26 ouderen woningen, in eigendom van het gemeentelijk Woonbedrijf. De woningen zijn in het plangebied verdeeld in vier rijen en bestaan uit één laag met kap. De 26 ouderenwoningen van het Woonbedrijf Westvoorne die zich binnen het plandeel aan de Patrijzenlaan bevinden, worden gesloopt. De woningen zijn klein en voldoen niet meer aan de hedendaagse eisen voor ouderenwoningen. De woningen worden vervangen door 42 nieuwe woningen voor de sociale huur. Op vier plekken in het plan worden ook bovenwoningen mogelijk gemaakt. De invulling van het gebied blijft ongeveer gelijk aan de huidige opzet met insteekstraten vanaf de Patrijzenlaan. Aan deze insteekstraten wordt parkeergelegenheid geboden.

 

Indienen reacties bestemmingsplan

Tijdens de bovengenoemde termijn kunnen inwoners en belanghebbenden in de gemeente een inspraakreactie op de voorontwerp bestemmingsplannen geven. Schriftelijke reacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje. Voor het mondeling indienen van reacties kunt u een afspraak maken met de behandelende ambtenaar van het team VROM, via het Servicepunt van de gemeente op telefoonnummer 14 0181. Gelijktijdig met de inspraakprocedure wordt ook het wettelijk verplichte vooroverleg met andere overheidsdiensten gevoerd. De vooroverleg- en inspraakreacties worden meegenomen bij de opstelling van het ontwerpbestemmingsplan.

Rockanje, 10 juli 2020

 

Burgemeester en wethouders van Westvoorne

de secretaris

P. van der Wurff

 

de burgemeester

P.E. de Jong

 

Naar boven