Bekenmaking vaststelling bestemmingsplan Centrum Boxtel, gemeente Boxtel

Logo Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat de gemeenteraad op 16 juni 2020 het bestemmingsplan ‘Centrum Boxtel’ (ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan ‘Centrum Boxtel) gewijzigd heeft vastgesteld (NL.IMRO.0757.BP05Centrum-VST1).

 

Bestemmingsplan Centrum Boxtel

De gemeente heeft voorgenomen om het hele grondgebied van Boxtel te bedekken met actuele bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan voor het Centrum van Boxtel dateerde van 2007 en wordt nu vervangen door een actueel bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan ‘Centrum Boxtel’ is opgesteld om een actuele juridische regeling te maken voor het gehele centrum. Het bestemmingsplan is conserverend van aard, dit betekent dat ‘wat is mag blijven’. Nieuwe initiatieven worden eerst getoetst aan het gemeentelijk beleid. Als een initiatief past binnen het beleid wordt beoordeeld met welke procedure het initiatief in ontwikkeling kan worden genomen.

Het plangebied voor onderhavig bestemmingsplan omvat het gehele centrum van de kern Boxtel, van de gelijknamige gemeente. De plangrenzen worden gevormd door het bestemmingsplan uit 2007. De begrenzing wordt gevormd door de spoorlijn aan de westzijde en de Brederodeweg aan de oostzijde. Aan de noordzijde ligt de grens op de zuidelijke oever van het Smalwater, de Baroniestraat, Mgr. Wilmerstraat en Vic. Van Alphenlaan. Aan de zuidzijde ligt de grens achter het gebied Stapelen, de sportvelden en het Jacob-Roelandslyceum.

 

Inzagetermijn, procedure en beroep

Het bestemmingsplan “Centrum Boxtel”, met daarop betrekking hebbende stukken ligt van vrijdag 17 juli 2020 tot en met donderdag 27 augustus 2020 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Markt 1 in Boxtel. In verband met het Coronavirus gelden er aangepaste openingstijden. Deze zijn thans maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30-12.00u en donderdag van 13.00-19.30u. Buiten de openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (0411-655911).

Het digitale bestemmingsplan “Centrum Boxtel” met bijbehorende stukken kunt u op de website www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen en downloaden. Op de hoofdpagina van deze website kunt u het opzoeken met het betreffende plan(ID)-nummer NL.IMRO.0757.BP05Centrum-VST1.

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan “Centrum Boxtel” kan gedurende de genoemde inzagetermijn beroep worden ingesteld door een belanghebbende, die destijds tegen het ontwerp bestemmingsplan “Centrum Boxtel” een zienswijze heeft ingediend bij burgemeester en wethouders. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het beroep moet binnen de genoemde inzagetermijn schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan “Centrum Boxtel” treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan “Centrum Boxtel” niet.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het bestemmingsplan “Centrum Boxtel” treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

 

Boxtel, 15 juli 2020

 

 

 

Naar boven