Besluit van de Raad van Bestuur van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers tot verlening van mandaat ten aanzien van het beslissen op verzoeken tot afscherming van gegevens van personen zoals bedoeld in artikel 37a Kadasterbesluit

No. 20.01006

De Raad van Bestuur van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers,

Gelet op de artikelen 10:1, 10:2,10:3, 10:4, 10:5, 10:6, 10:7, 10:8, 10:9 en 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

Artikel 1. Begripsbepalingen

In dit besluit wordt verstaan onder:

a. de Dienst:

de Dienst voor het kadaster en de openbare registers, bedoeld in artikel 2 van de Organisatiewet Kadaster;

b. de Raad van Bestuur:

de Raad van bestuur van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers;

c. mandaatverlening:

de bevoegdheid van de Raad van Bestuur van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers op grond van artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht mandaat te verlenen;

d. mandaat:

bevoegdheid om in naam van de Raad van Bestuur van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers besluiten, zoals hieronder omschreven, te nemen;

e. gemandateerde:

persoon aan wie mandaat is verleend;

f. mandaatgever:

bestuursorgaan dat mandaat verleent;

Artikel 2. Verlening mandaat

De Raad van Bestuur van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers verleent hierbij, met in achtneming van het onder artikel 3 en 4 omschrevene, mandaat aan de heer mr. Patrick Abraham Mattheus Schamp, bewaarder van het kadaster en de openbare registers.

Artikel 3. Omvang van het mandaat

Het mandaat omvat de bevoegdheid om namens de Raad van Bestuur van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers besluiten te nemen inzake het afschermen van persoonsgegevens conform artikel 37a Kadasterbesluit.

Dit mandaat strekt tot het nemen van de volgende besluiten:

  • Besluiten tot het niet verstrekken van persoonsgegevens van de verzoeker gedurende een periode van vijf jaar;

  • Besluiten tot afwijzing van het verzoek tot het niet verstrekken van persoonsgegevens van de verzoeker gedurende een periode van vijf jaar;

  • Besluiten tot verlenging van het niet verstrekken van persoonsgegevens van de verzoeker gedurende een periode van vijf jaar, wanneer de eerdere termijn van vijf jaar is verstreken;

  • Besluiten tot het beëindigen van de afscherming van gegevens wanneer een persoon op grond van artikel 37a Kadasterbesluit niet meer in aanmerking komt voor het niet verstrekken van persoonsgegevens.

Artikel 4. Algemene aanwijzingen voor de uitoefening van het mandaat

  • 1. De uitoefening van de bevoegdheid verkregen bij het mandaat geschiedt door de gemandateerde binnen de grenzen van de hem opgedragen taken.

  • 2. De gemandateerde handelt in overeenstemming met artikel 37a Kadasterbesluit.

  • 3. Alle gevallen waarin de gebruikmaking van de in dit besluit omschreven mandaat zou kunnen leiden tot het nemen van een besluit waarvan de juistheid of redelijkheid kan worden betwijfeld, dienen aan de mandaatgever te worden voorgelegd.

  • 4. De mandaatgever kan de gemandateerde per geval of in het algemeen instructies geven ter zake van de uitoefening van de gemandateerde bevoegdheid.

  • 5. De gemandateerde verschaft de mandaatgever op diens verzoek inlichtingen over de uitoefening van de bevoegdheid.

Artikel 5. Intrekking mandaat

De mandaatgever kan het verleende mandaat te allen tijde intrekken.

Artikel 6. Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Artikel 7. Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit Raad van Bestuur van de Dienst voor het kadaster en de openbare registers tot verlening van mandaat ten aanzien van het beslissen op verzoeken tot afscherming van personen zoals bedoeld in artikel 37a Kadasterbesluit.

Apeldoorn, 2 juni 2020

F.L.V.P.L. Tierolff Voorzitter Raad van Bestuur

M.H.T. Jansen Lid Raad van Bestuur

Naar boven