Gemeente Nissewaard - vastgesteld bestemmingsplan 'Haasdijk 4 te Abbenbroek' en Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ter inzage

Logo Nissewaard

De gemeenteraad heeft op 17 juni 2020 het bestemmingsplan ‘Haasdijk 4 te Abbenbroek’ vastgesteld.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 19 mei 2020 het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder vastgesteld.

Bestemmingsplan

In het bestemmingsplan wordt het bouwen van 2 woningen en de omzetting van een agrarische woning naar een reguliere woning mogelijk gemaakt.

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Het bestemmingsplan maakt een geluidgevoelige bestemming in de vorm van wonen mogelijk. De geluidsbelasting op die bestemming voldoet niet aan de waarden zoals die zijn voorgeschreven in de Wet geluidhinder. Het gaat daarbij vooral om wegverkeerslawaai van de Haasdijk

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt aan de Haasdijk in Abbenbroek.

Het plangebied grenst aan de Haasdijk (noordwestkant/westkant) en ligt naast het plangebied van de woningbouwontwikkeling Kreken van Nibbeland in Zuidland (oostkant/zuidoostkant).

Planfase

Vastgesteld.

Plannummer

NL.IMRO.1930.BPHaasdijk4-3001

Inzage

U kunt het bestemmingsplan van 9 juli tot en met 19 augustus 2020 inzien:

• op www.ruimtelijkeplannen.nl;

• op afspraak in het stadhuis, Raadhuislaan 106, 3201 EL Spijkenisse.

Het Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder is in dezelfde periode op afspraak inzien in het stadhuis, Raadhuislaan 106, 3201 EL Spijkenisse.

Reageren (beroep)

Bent u het niet eens met het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder of met de vaststelling van het bestemmingsplan dan kunt u tot en met 19 augustus 2020 beroep indienen. Dat kan alleen als u belanghebbende bent en tijdig een zienswijze hebt ingediend of als u in redelijkheid niet kan worden verweten dat u niet eerder hebt gereageerd.

Stuur uw beroep per brief. Vermeld daarin:

  • datum van de brief

  • uw naam en adres

  • uw bezwaren

  • het nummer van het gemeenteblad/Staatscourant van dit besluit (rechtsboven in deze bekendmaking)

Onderteken het beroepsschrift en stuur het naar:

  • Raad van State

  • Afdeling Bestuursrechtspraak

  • Postbus 20019

  • 2500 EA Den Haag

U kunt het beroep ook digitaal indienen via digitaalloket.raadvanstate.nl.

Uitstel (voorlopige voorziening)

Als u een beroep indient kunt u ook om uitstel van deze besluiten vragen. Dit heet een voorlopige voorziening. Dit verzoek dient u in bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder treden in werking op 20 augustus 2020 (de dag na afloop van de beroepstermijn). Als binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het bestemmingsplan, het besluit hogere waarden Wet geluidhinder of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met het team Ruimtelijke inrichting via telefoonnummer: 140181.

Naar boven