Verkeersbesluit parkeerinrichting Morettistraat

Logo Vaals

20.0005096 / Vaals 03 juli 2020

Burgemeester en Wethouders van Vaals

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994;

Overwegingen ten aanzien van het besluit

In de vergadering van 10 december 2019 heeft het College van B&W het besluit genomen om een parkeerverbodzone in te stellen aan de Morettistraat.

Vereiste van het besluit:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit genomen worden voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Motivering:

Vanuit de bewoners Morettistraat zijn een aantal zaken aangekaart over parkeren, de indeling van de openbare ruimte (bloembak, talud) en de gevolgen voor de bereikbaarheid in geval van noodsituaties (met name in geval van brand).

Op het betreffende weggedeelte is een geslotenverklaring voor alle bestuurders van kracht. Er mag niet geparkeerd worden. In de praktijk wordt het verbodsbord genegeerd en parkeren bewoners, met name in de avonduren, hun auto in de buurt van hun woning.

De brandweer geeft aan dat ook in deze actuele situatie alle panden bereikbaar zijn. De brandweer heeft namelijk apparatuur om (fout) geparkeerde auto’s bij een noodsituatie weg te slepen. Daarbij wordt geen rekening gehouden met mogelijke schade aan de geparkeerde voertuigen.

Naar aanleiding van de discussie heeft de gemeente Vaals een enquête uitgezet, gevolgd door een bewonersbijeenkomst. Uit de enquête en bewonersbijeenkomst blijkt dat bewoners behoefte hebben aan het toestaan van parkeren op het afgesloten deel. Verder blijkt er behoefte aan het uitbreiden van het aantal parkeerplaatsen.

Het College heeft op 10 december 2019 besloten om het verbodsbord (en daarmee de geslotenverklaring) op te heffen en parkeervakken aan te brengen op de bestaande verharding. Ook zal het aantal parkeervakken uitgebreid worden ten koste van groenvlakken.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie.

 

Besluit: 30 juni 2020

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders tot het instellen van parkeerverbodzone aan de Morettistraat, middels plaatsing van borden E01Zb (begin zone) en E01Ze (einde zone) van bijlage 1 van het RW 1990.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals,

 

Namens deze,

 

mr. drs. J.H.M.J. Bertram

Secretaris

mr. H.M.H. Leunessen

Burgemeester

 

Bezwaar:

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 7:1 juncto 6:4 van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende die door dit besluit rechtstreeks in zijn belangen is getroffen binnen 6 weken ingaande de dag na bekendmaking van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Vaals, postbus 450, 6290 AL Vaals.

Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en dient ten minste te bevatten:

naam en adres van de indiener;

de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar gemaakt wordt;

de gronden van het bezwaar.

Tevens kan de indiener van het bezwaarschrift op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de president van de rechtbank te Maastricht, sector Bestuursrecht ( Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht) verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien de indiener van het bezwaarschrift van mening is dat onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.

 

Naar boven