Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan 'Veegplan Buitengebied'

Logo Hardinxveld-Giessendam

Het college burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan 'Veegplan Buitengebied' ter inzage ligt.

 

Toelichting

Het college stelt een nieuw bestemmingsplan op voor het plangebied 'Veegplan Buitengebied'. In 2012 zijn de bestemmingsplannen Buitengebied West, Buitengebied Oost, Giessenzoom-Parallelweg en Betuweroute geconsolideerd tot één bestemmingsplan, het Bestemmingsplan Buitengebied. in 2017 is besloten om het plan te updaten door middel van een veegplan procedure. De veegplan procedure is een reguliere bestemmingsplanprocedure. Tijdens deze procedure worden fouten en onduidelijkheden in de regels en verbeelding van het plan hersteld en gewijzigd. Daarnaast worden omgevingsvergunningen verwerkt en worden beleidsmatige wijzigingen doorgevoerd.

 

Ligging plangebied

Het plangebied omvat het gehele Buitengebied van Hardinxveld-Giessendam met uitzondering van bestemmingplan T' Oog en het beoogd gebied, zoals beschreven in de structuurkaart, voor de woningbouwontwikkeling in 'T Oog.

 

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan 'Veegplan Buitengebied' met bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 9 juli 2020 tot en met woensdag 19 augustus 2020 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0523.BP2020VEEGPLHGBUI.

 

Tijdens de inzageperiode kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan 'Veegplan Buitengebied' kenbaar maken.

 

Wilt u een zienswijze indienen? Dan kunt u:

  • 1.

    een schriftelijke zienswijze zenden aan de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam, Postbus 175, 3370 AD Hardinxveld-Giessendam;

  • 2.

    een mondelinge zienswijze indienen. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer K. de Jong van team Samenleving via telefoonnummer (14 0184) of k.de.jong@hardinxveld-giessendam.nl.

 

Vervolg

Na afloop van de zienswijzentermijn zal de gemeenteraad een standpunt innemen over eventueel ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Dit zal bekend worden gemaakt op de gemeentelijke informatiepagina in Het Kompas, de Staatscourant en www.hardinxveld-giessendam.nl.

 

MER-beoordelingsbesluit

Het college van Hardinxveld-Giessendam heeft op basis van de toelichting op het ontwerpbestemmingsplan 'Veegplan Buitengebied' op 30 juni 2020 besloten dat voor dit bestemmingsplan geen Milieu Effect Rapportage (MER) hoeft te worden opgesteld. Er worden namelijk geen belangrijke gevolgen voor het milieu verwacht die de opstelling van een MER noodzakelijk maken.

 

Het MER-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit ten behoeve van het nieuwe bestemmingsplan. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht staat tegen deze voorbereidingsbeslissing geen bezwaar of beroep open. Een eventuele reactie kunt u geven in het kader van de hierboven genoemde procedure van het bestemmingsplan.

Hardinxveld-Giessendam 03-07-2020

Beleidsmedewerker RO,Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Namens deze:

K. De Jong

Naar boven