Vaststelling bestemmingsplan ‘De Weidelanden – tweede herziening’, Hazerswoude-Dorp

Logo Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen aan den Rijn maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 25 juni 2020 het bestemmingsplan ‘De Weidelanden – tweede herziening’ heeft vastgesteld.

Aanleiding en doel

Het bestemmingsplan ‘De Weidelanden - tweede herziening’ maakt het mogelijk om het resterende deel te realiseren van de woonwijk Weidelanden aan de zuidzijde van Hazerswoude-Dorp. Het betreft de realisatie van nog 21 grondgebonden woningen en een appartementengebouw met 26 woningen. Om voor de bouw hiervan een omgevingsvergunning te kunnen verlenen is het bestemmingsplan De Weidelanden dat voor dit gebied gold o.a. op de volgende punten herzien:

  • Er hoeft niet voldaan te worden aan de eis dat minimaal 20% van de woningen in de sociale sector wordt gebouwd. Deze afwijking hangt samen met afspraken die in het verleden met de ontwikkelaar zijn gemaakt.

  • Er wordt afgeweken van het aantal woningen in combinatie met het woningtype.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen op het plan ingediend.

Wanneer en waar kunt u de besluiten digitaal en analoog inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘De Weidelanden – tweede herziening’ met bijbehorende bestanden ligt van 9 juli tot en met 19 augustus 2020 voor een ieder ter inzage op de volgende wijzen:

  • Digitaal is het vastgestelde bestemmingsplan in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van: NL.IMRO.0484.HDweidelanden2her-VA01.

  • Op papier is het vastgestelde bestemmingsplan in te zien bij de informatiebalie van het gemeentehuis Alphen aan de Rijn, Stadhuisplein 1 te Alphen aan den Rijn.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om (tijdig) een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerking treden

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat er op het verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 8 juli 2020

Naar boven