Verkeersbesluit Woonerf Apollolaan, Jollenmakersweg, Roemereiland en Claes Compaeneiland

Logo Oostzaan

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

 

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Het college van burgemeester en wethouders,

Overwegende dat:

  • 1.

    Een ruime meerderheid van de respondenten van de Apollolaan, de Jollemakersweg, het Roemereiland en het Claes Compaeneiland heeft in een enquête aangegeven dat een woonerf wenselijk is;

  • 2.

    De huidige inrichting en gebruik zich leent voor een woonerf

Besluit:

  • 1.

    Een woonerf in te stellen op de Apollolaan, de Jollemakersweg, het Roemereiland en het Claes Compaeneiland, waar een maximumsnelheid van 15 km/h gaat gelden;

  • 2.

    Dit besluit treedt in werking zodra de verkeersborden conform situatietekening GW803 d.d. 20 mei 2020 zijn geplaatst;

  • 3.

    Een en ander conform bijbehorende situatietekening GW803 d.d. 20 mei 2020.

 

Communicatie

Het verkeersbesluit wordt gepubliceerd in Het Kompas en in de Staatscourant van 15 juli 2020.

 

Het college van burgemeester en wethouders van Oostzaan, 23 juni 2020

de secretaris / de burgemeester

 

A. van den Assem / R. Meerhof

 

Bezwaar

Als direct belanghebbende bij dit besluit kunt u op grond van artikel 7:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht (Awb) binnen zes weken na de dag van bekendmaking in de Staatscourant een ondertekend en gemotiveerd bezwaarschrift indienen, gericht aan het college van B&W gemeente Oostzaan. Adres: postbus 20, 1530 AA Wormer.

Als u bezwaar maakt en er is een dringende aanleiding dat de uitvoering van het besluit wordt opgeschort, moet u tevens een verzoek indienen voor een Voorlopige Voorziening bij de Rechtbank te Haarlem: postbus 1621, 2003 BR Haarlem.

Naar boven