Gemeente De Bilt – Terinzagelegging vastgestelde besluiten C. de Haasweg 6 te Bilthoven

Logo De Bilt

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Bilt maken op grond van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor de uitbreiding van een bedrijfspand aan C. de Haasweg 6 te Bilthoven met toepassing van de coördinatieregeling uit de Wro de volgende samenhangende besluiten zijn vastgesteld:

  • Bestemmingsplan ‘Bedrijvenpark Larenstein, 1e herziening’

  • Omgevingsvergunning C. de Haasweg 6 te Bilthoven

Bij toepassing van de coördinatieregeling worden de procedures voor verschillende samenhangende besluiten gecoördineerd voorbereid en gelijktijdig bekendgemaakt.

Aanleiding

Deze besluiten zijn vastgesteld naar aanleiding van een initiatief om het bestaande bedrijfspand aan C. de Haasweg 6 op bedrijvenpark Larenstein uit te breiden op het naastgelegen perceel. Voor het betreffende perceel is de beheersverordening 'Beheersverordening De Bilt 2' van toepassing. De uitbreiding van het bedrijf is op grond van de geldende beheersverordening niet mogelijk. Dit is aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan ‘Larenstein, 1e herziening’. Er wordt een coördinatieprocedure gevolgd waarbij gelijktijdig het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn vastgesteld.

Bestemmingsplan

De gemeenteraad heeft op 30 juni 2020 het bestemmingsplan “Bedrijvenpark Larenstein, 1e herziening” gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels, verbeelding (plankaart) en bijlagen. Met deze herziening wordt de uitbreiding van het bedrijfspand gelegen aan C. de Haasweg 6 op bedrijvenpark Larenstein op het naastgelegen perceel planologisch mogelijk gemaakt. Deze uitbreiding is namelijk op grond van het huidige planologische regime, zijnde de beheersverordening 'Beheersverordening De Bilt 2' niet mogelijk. Voorts worden enkele andere onderdelen in deze herziening meegenomen.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn twaalf zienswijzen ingediend die hebben geleid tot een aantal aanpassingen van het plan. Het bestemmingsplan is dan ook gewijzigd vastgesteld. De beantwoording van de zienswijzen en de aanpassingen van het plan zijn beschreven in de “Nota van Zienswijzen bestemmingsplan ‘Bedrijvenpark Larenstein, 1e herziening’.

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0310.19001BP0014-VG01

 

Omgevingsvergunning

Op 3 juli 2020 is een omgevingsvergunning verleend voor het uitbreiden van het bedrijfsgebouw, het veranderen van een bestaande uitweg, het plaatsen van een erf- of perceelafscheiding en het kappen van bomen op het perceel C. de Haasweg 6 te Bilthoven . Deze aanvraag geregistreerd onder nummer ZS 40253).

Tegen de ontwerp-omgevingsvergunning zijn twee zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen hebben géén aanleiding gevormd om de omgevingsvergunning te weigeren. De beantwoording van de zienswijzen zijn beschreven in de ‘Zienswijzerapportage (bijlage behorende bij de omgevingsvergunning)’

Terinzagelegging

Met ingang van donderdag 9 juli 2020 liggen in het kader van een gecoördineerde voorbereiding en bekendmaking als bedoeld in paragraaf 3.6.1 Wro, totdat onderstaande beroepstermijn verstreken is, gelijktijdig de onderstaande documenten met bijlagen voor een ieder ter inzage bij het informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 te Bilthoven:

  • 1.

    het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Bedrijvenpark Larenstein, 1e herziening” inclusief het vaststellingsbesluit;

  • 2.

    de omgevingsvergunning voor het uitbreiden van bedrijfspand aan de C. de Haasweg 6 te Bilthoven.

Beroep en Voorlopige voorziening

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en/of de omgevingsvergunning kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Dit beroep kan worden ingesteld door degene:

a. die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht (de mogelijkheid voor het indienen van een zienswijze is gepubliceerd op 11 maart 2020);

b. aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze als bedoeld onder a. naar voren heeft gebracht;

c. die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die in de definitieve besluiten ten opzichte van de ontwerpbesluiten zijn aangebracht.

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als tegen het besluit beroep wordt ingesteld heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening moet u griffierechten betalen. Informatie hierover is te vinden op de website www.raadvanstate.nl.

Meer informatie

Voor specifieke vragen en opmerkingen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw H. Bleumink, tel. (06) 188 210 78 van de gemeente De Bilt.

Voor specifieke vragen en opmerkingen over de omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met de heer A. Vrolijk, tel. (030) 228 91 82 van de gemeente De Bilt.

Naar boven