Ontwerp bestemmingsplan “Heggerweg 5 te Spaubeek”

Logo Beek

 

OPENBARE BEKENDMAKING

 

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE BEEK;

 

maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat vanaf 10 juli tot en met 20 augustus 2020, gedurende zes weken ter gemeentesecretarie (publieksbalie), Raadhuisstraat 9, voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan “Heggerweg 5 te Spaubeek”, zoals vervat in het GML-bestand NL.IMRO.0888.BPHEGGERWEG518-ON01. Het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het plangebied is gelegen aan de Heggerweg 5, aan de oostzijde van Spaubeek, en betreft het rijksmonument ‘Huis ten Dijcken’.

 

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de realisatie van twee nieuwe wooneenheden naast de twee huidige eenheden. Daarnaast betreft het het toevoegen van nieuwe functies voor een duurzaam behoud en beheer van het rijksmonument ‘Huis ten Dijcken’.

 

De bestemming wijzigt van ‘agrarisch bedrijf’ naar ‘natuur-landgoed‘. De afgelopen jaren heeft het perceel de Natuurschoonwet-status (NSW) gekregen en is er 5 hectare nieuw groen aangeplant.

 

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder zowel schriftelijk als mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken. De voorkeur gaat uit naar het indienen van schriftelijke zienswijzen te richten aan de gemeenteraad van Beek, Postbus 20, 6190 AA Beek.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens openingstijden contact opnemen met de publieksbalie (tel. 046 – 43 89 222). De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die een mondelinge zienswijze naar voren wil brengen.

 

Beek, 9 juli 2020

Naar boven