Ontwerpuitwerkingsplan ‘Het Onderdijks 2013, 4e uitwerking De Terpen’, MER-beoordelingsbesluit en ontwerpbeeldregieplan

Logo Kampen

Het college van B&W maakt bekend dat het ontwerpuitwerkingsplan ‘Het Onderdijks 2013, 4e uitwerking De Terpen’ vrijgegeven is voor terinzagelegging.

Ontwerpuitwerkingsplan

Het uitwerkingsplan maakt de bouw van 91 woningen mogelijk. Het plan is een nadere uitwerking van het bestemmingsplan ‘Het Onderdijks 2013’, waarin de kaders voor deze uitwerking zijn vastgelegd.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

De beoogde activiteit ’de aanleg, wijziging of uitbreiding van een stedelijk ontwikkelingsproject’ zoals in voorliggend uitwerkingsplan, staat vermeld in categorie 11.2 van onderdeel D van de bijlage bij het besluit m.e.r. Omdat de drempelwaarde niet overschreden wordt, geldt de vormvrije m.e.r.-beoordelingsplicht. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.-beoordeling. De vormvrije m.e.r.-beoordeling maakt onderdeel uit van het uitwerkingsplan ‘Het Onderdijks 2013, 4e uitwerking De Terpen’.

Ontwerpbeeldregieplan

Ten behoeve van het uitwerkingsplan is een beeldregieplan ‘De Terpen Het Onderdijks’ opgesteld. Hierin zijn welstandscriteria opgenomen die als aanvulling op de Welstandsnota 2017 zullen worden vastgesteld en specifiek gelden voor dit plangebied.

Inzage

Het ontwerpuitwerkingsplan, m.e.r-beoordelingsbesluit en het ontwerpbeeldregieplan liggen met ingang van 8 juli 2020 tot en met 19 augustus 2020 tijdens openingstijden ter inzage in het stadhuis. Het ontwerpuitwerkingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0166.00991246-OW01.

Zienswijzen en inspraakreactie

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende een zienswijze tegen het uitwerkingsplan indienen bij het college van B&W van Kampen. Graag onder vermelding van het ontwerpuitwerkingsplan.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 Awb, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit (het bestemmingsplan) rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Een ieder kan zijn/haar opvatting over het m.e.r.-beoordelingsbesluit via een zienswijze kenbaar maken in het kader van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan.

Uw inspraakreactie tegen het ontwerpbeeldregieplan kan worden ingediend bij de gemeenteraad van Kampen. Graag onder vermelding van het ontwerpbeeldregieplan. Het postadres is Postbus 5009, 8260 GA Kampen.

Voor het maken van een afspraak over het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met de afdeling Fysieke leefomgeving, telefoonnummer 14 038.

Naar boven