Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Veghel, herziening Boekelseweg 12-14’

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 1 sub a Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Veghel, herziening Boekelseweg 12-14’ met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken van dinsdag 7 juli 2020 tot dinsdag 18 augustus 2020 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, gedurende openingstijden. Tevens is het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Veghel, herziening Boekelseweg 12-14’ elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.BGV000BP0062020P-ON01

Boekelseweg 14 vormt samen met Boekelseweg 12 een tweekapper in het buitengebied van Erp, is gelegen in een landelijke omgeving en tot op heden altijd bestemd geweest als ‘Agrarisch’. De twee woningen zijn al sinds jaar en dag bewoond. De agrarische functie is al enige tijd geleden gestopt en aan de eigenaar/bewoner van Boekelseweg 14 is een omgevingsvergunning verleend voor het verbouwen van een van de agrarische bedrijfsgebouwen tot caravanstalling. Derhalve heeft de initiatiefnemer bij de gemeente Meierijstad het verzoek neergelegd om medewerking te verlenen aan een wijziging van de agrarische (bedrijfs)bestemming in een woonbestemming. Onderhavig initiatief gaat gepaard zonder directe oprichting, uitbreiding of tenietdoening van bouwwerken.

Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Meierijstad, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor het indienen van een mondelinge reactie dient u een afspraak te maken. U kunt voor nadere informatie contact opnemen met de heer Jeroen van de Wijdeven van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 0413-381532.

De vaststelling van het bestemmingsplan zal plaatsvinden door de gemeenteraad.

Veghel 6 juli 2020

Naar boven