Gemeente Zeewolde, CHW Paraplubestemmingsplan Parkeren 2020 (gewijzigd) vastgesteld

Logo Zeewolde

Op 23 april 2020 heeft de gemeenteraad het CHW Paraplubestemmingsplan Parkeren 2020, met ID nummer NL.IMRO.0050.BPParkeren2020-VS01, gewijzigd vastgesteld.

Dit paraplubestemmingsplan voorziet in aangepaste parkeerregelingen ten opzichte van het bestemmingsplan uit 2013 en heeft betrekking op het stedelijke grondgebied van de gemeente Zeewolde, met uitzondering van het centrumgebied.

Crisis- en Herstelwet

Het plangebied is door de Minister van I&M in het kader van de Crisis- en herstelwet (Chw) aangewezen als ontwikkelingsgebied en gebied waarvoor een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte mag worden opgesteld. Dit is in feite een gewoon bestemmingsplan waarbij echter op onderdelen afgeweken mag worden van de bestaande wetgeving en waarbij wordt geëxperimenteerd met toekomstige wetgeving in het kader van de Omgevingswet. Bepalingen van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet zijn eveneens van toepassing.

De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreft het borgen van de Notitie toepassing parkeernormen uit 2013 bij het toepassen van de normen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van woensdag 8 juli 2020 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt het vastgestelde CHW Paraplubestemmingsplan Parkeren 2020 met ID nummer NL.IMRO.0050.BPParkeren2020-VS01 inzien bij het Publiekscentrum van het gemeentehuis in Zeewolde of online via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Voor het inzien van het plan dient u in verband met de coronacrisis een afspraak te maken met het Publiekscentrum. U kunt daarvoor het algemene nummer 036-5229522 bellen.

Beroepsclausule

Een belanghebbende:

  • -

    die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • -

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • -

    die zich niet kan vinden in de bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan;

kan vanaf donderdag 9 juli 2020 tot en met woensdag 19 augustus 2020 tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Dit kan ook online via het Digitaal Loket van de Raad van State. Het vaststellingsbesluit treedt in werking op donderdag 20 augustus 2020, tenzij binnen die termijn in samenhang met een ingesteld beroep een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan ook online via het Digitaal Loket van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven