Kennisgeving Beslissing vormvrije m.e.r.-beoordeling wijziging van de inrichting Parallelweg 1 te Etten-Leur

Logo Etten-Leur

Kennisgeving

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op grond van de Wet milieubeheer op 26 juni 2020 een beslissing hebben genomen op een aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling voor een wijziging van de inrichting aan de Parallelweg 1 te Etten-Leur.

 

Voorgenomen activiteit

Saica Flex Netherlands B.V. is voornemens een aanvraag om revisievergunning voor de activiteit milieu (art 2.1 lid e Wabo) in te dienen. Daarbij worden ten opzichte van de huidige vergunning een aantal wijzigingen doorgevoerd in de opslag en werkvoorraad van gevaarlijke stoffen en worden voor het overige (beperkte) wijzigingen doorgevoerd zoals het bijplaatsen/vervanging vna machines/installaties. De totale opslag aan gevaarlijke stoffen zal met 30 ton worden uitgebreid.

 

Vormvrije m.e.r .-beoordeling

De voorgenomen activiteiten vallen onder categorie 25.1 van bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage (m.e.r.), waarbij de drempelwaarde van 100.000 ton niet wordt overschreden. Er dient daarom een m.e.r-beoordeling uitgevoerd te worden, die inhoudelijk in moet gaan op de criteria in Bijlage III van de Europese richtlijn inzake milieueffectbeoordeling (betreffende de milieueffectbeoordeling van bepaalde openbare en particuliere projecten, 2011/92/Eu).

 

Hiervoor heeft de initiatiefnemer, Saica Flex Netherlands B.V., op 11 mei 2020 een m.e.r.-aanmeldnotitie aangeleverd. Het bevoegd gezag (burgemeester en wethouders) dient binnen de kaders van de wet te beslissen of een milieueffectrapport) moet worden gemaakt, de zogenaamde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

 

Beslissing

Op basis van deze vormvrije m.e.r.-beoordeling beslist het college:

• dat er geen sprake is van bijzondere omstandigheden die leiden tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu, en

• dat geen milieueffectrapport hoeft te worden gemaakt.

 

Stukken inzien

De aanmeldnotitie en de beslissing zijn met ingang van donderdag 9 juli 2020 tot en met woensdag 19 augustus 2020 in te zien bij de gemeente Etten-Leur, gedurende de openingstijden.

 

Reageren op beslissing m.e.r .-beoordeling

Deze beslissing wordt aangemerkt als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. Het is niet mogelijk om te reageren op de beslissing m.e.r.-beoordeling behalve dan dat u bezwaar of beroep kunt indienen bij het besluit in het kader waarvan de m.e.r.-beoordeling plaatsvond. In dit geval het besluit op de aanvraag voor een revisievergunning.

 

Naar boven