Vastgesteld bestemmingsplan, besluit hogere waarden Wet geluidhinder, vastgesteld beeldkwaliteitsplan voor 10 Cradle to Cradle geïnspireerde woningen in ’t Ven Noord in Venlo en het besluit tot het niet-vaststellen van een exploitatieplan voor het bestemmingsplan Cradle to Cradle woonwijk ’t Ven Noord in Venlo

Logo Venlo

 

Burgemeester en wethouders van Venlo maken bekend dat ter inzage worden gelegd:

  • 1.

    het vastgestelde bestemmingsplan Cradle to Cradle woonwijk ‘t Ven Noord in Venlo (identificatienummer NL.IMRO.0983.BP201905C2CVENNRD-VA01) met bijbehorende stukken;

  • 2.

    het genomen besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder voor 10 geïnspireerde Cradle to Cradle woningen in ’t Ven Noord in Venlo met bijbehorende stukken;

  • 3.

    het vastgestelde beeldkwaliteitsplan voor Cradle tot Cradle woonwijk ’t Ven Noord in Venlo;

  • 4.

    het besluit tot het niet-vaststellen van een exploitatieplan voor het bestemmingsplan

  • Cradle to Cradle woonwijk ’t Ven Noord in Venlo.

Ligging plangebied

Het plangebied is globaal gelegen aan de noordzijde van de stadskern van Venlo in het noordoostelijke deel van ’t Ven. De woningen worden gesitueerd aan de meanderende Oude Turfstraat.

Toelichting op besluiten

Het bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder en het beeldkwaliteitsplan hebben betrekking op de bouw van 10 Cradle to Cradle geïnspireerde, grondgebonden woningen aan de Oude Turfstraat in ’t Ven Noord aan de noordzijde van de stadskern van Venlo. De Oude Turfstraat wordt afgebouwd met een enkelzijdige bebouwingsstrook van 10 woningen en wordt opgewaardeerd naar een wegbreedte van 5 meter met langsparkeren en een trottoir tot aan het kruispunt met de Schoolweg. Het beeldkwaliteitsplan dient als een inspirerend document, waardoor nog voldoende ontwerpvrijheid resteert.

Voor het bestemmingsplan Cradle to Cradle woonwijk ’t Ven Noord is het kostenverhaal voor die gronden verzekerd door een gesloten anterieure overeenkomst over de grondexploitatie. Voorts is er geen noodzaak tot het stellen van regels over locatie-eisen. Door de gemeenteraad is gebruik gemaakt van de bevoegdheid om voor de onderhavige gronden geen exploitatieplan vast te stellen.

Terinzagelegging

Inzage vastgesteld bestemmingsplan, verleende hogere waarden Wet geluidhinder, vastgesteld b e eldkwaliteitsplan en besluit tot het niet-vaststellen van een exploitatieplan

Het vastgestelde bestemmingsplan, het genomen hogere waardenbesluit, het beeldkwaliteitsplan en het besluit tot het niet-vaststellen van een exploitatieplan, alle met bijbehorende stukken, liggen vanaf 9 juli 2020 tot en met 20 augustus 2020 ter inzage en kunnen als volgt worden geraadpleegd:

  • voor het inzien van analoge stukken wordt u verzocht met het Klantcontactcentrum (KCC) contact op te nemen, telefoonnummer 14077. Stukken worden zoveel mogelijk digitaal toegezonden of worden door een medewerker telefonisch toegelicht. Alleen in gevallen dat dit niet mogelijk blijkt, kunnen stukken op afspraak worden ingezien.

  • het vastgestelde beeldkwaliteitsplan, het besluit tot vaststelling van hogere waarden en het besluit tot het niet-vaststellen van een exploitatieplan met bijbehorende stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website www.venlo.nl (organisatie en bestuur – publicaties en verslagen – plannen ter inzage). Via de gemeentelijke website www.venlo.nl is tevens een link naar de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl beschikbaar voor het vastgestelde bestemmingsplan;

  • langs electronische weg zijn de stukken met betrekking tot het vastgestelde bestemmingsplan, met inbegrip van de bijbehorende stukken, in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl , met het identificatienummer NL.IMRO.0983.BP201905C2CVENNRD-VA01.

  • Beroep

Vastgesteld bestemmingsplan, verleende hogere waarden Wet geluidhinder en het besluit tot het niet-vaststellen van een exploitatieplan

Gedurende de periode van 10 juli 2020 tot en met 20 augustus 2020 kan een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan dan wel het ontwerp-besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder kenbaar heeft gemaakt alsmede een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten met betrekking tot het ontwerp-bestemmingsplan en/of het ontwerp-besluit tot vaststelling van hogere waarden geen dan wel niet tijdig een zienswijze te hebben ingebracht tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit tot vaststelling van hogere waarden beroep instellen.

Voorts kan binnen voormelde beroepstermijn van zes weken (tot en met 20 augustus 2020) door belanghebbenden beroep worden ingesteld met betrekking tot het besluit van de gemeenteraad van Venlo tot het niet-vaststellen van een exploitatieplan voor het gebied van het bestemmingsplan Cradle to Cradle woonwijk ’t Ven Noord.

 

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Burgers kunnen ook digitaal via DigiD beroep instellen. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Advocatuur, bedrijven en (overheids)organisaties kunnen nog niet digitaal procederen. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor de voorwaarden. Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden. Het instellen van beroep schort de werking van een besluit niet op.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening inzake het bestemmingsplan is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening inzake het besluit tot verlening van hogere waarden Wet geluidhinder is ingediend, treedt het besluit tot verlening van de hogere waarden niet in werking totdat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening kan worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Vastgesteld beeldkwaliteitsplan

Het beeldkwaliteitsplan als onderdeel van de Welstandsnota is een beleidsstuk. Tegen het besluit tot vaststelling van het beeldkwaliteitsplan kan daarom, op grond van artikel 8:5 van de Algemene Wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Venlo, 8 juli 2020

Naar boven