Gemeente Midden-Delfland – gewijzigd vastgesteld Exploitatieplan Centrumplan Den Hoorn 2020

Logo Midden-Delfland

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 23 juni 2020 het exploitatieplan Centrumplan Den Hoorn 2020 gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud exploitatieplan

Het exploitatieplan ziet toe op het bestemmingsplan Centrumplan den Hoorn 2016. Dit bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad op 17 januari 2017. Het bestemmingsplan maakt een nieuwe supermarkt, overige detailhandel en 22 nieuwe woningen (grondgebonden en appartementen) planologisch mogelijk.

Voor de gemeente is in het bestemmingsplangebied het kostenverhaal niet voor alle gronden anderszins verzekerd. Niet alle gronden zijn in eigendom van de gemeente, waardoor de kosten niet voor alle gronden waarop bouwmogelijkheden zijn voorzien via gronduitgifteprijzen kunnen worden gedekt. Daarnaast is niet met elke grondeigenaar een anterieure overeenkomst gesloten.

Het exploitatieplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn opgenomen in de nota van beantwoording. De beperkte wijzigingen zijn met name tekstueel van aard.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde exploitatieplan “Centrumplan Den Hoorn 2020” (met de identificatiecode NL.IMRO.1842.ep20DH01-va01) met bijbehorende stukken ligt met ingang van 3 juli 2020 gedurende 6 weken, tijdens kantooruren voor eenieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, ingang Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden.

Genoemde documenten zijn tijdens de termijn van ter inzage ligging digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u voor “bestemmingsplannen” onder de kop “Een plan BEKIJKEN”, waarna u de mogelijkheid heeft het vastgestelde bestemmingsplan op te roepen op het scherm. Dit kan bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of in te zoomen op de kaart. De documenten zijn als PDF ook te raadplegen op www.middendelfland.nl > Actueel > Stukken ter inzage.

Beroep

Belanghebbenden kunnen met ingang van 3 juli 2020 gedurende zes weken bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep instellen tegen het vastgestelde exploitatieplan. Belanghebbenden kunnen beroep instellen als zij eerder een zienswijze hebben ingediend op het betreffende ontwerp plan. Heeft u geen zienswijze ingediend, dan kunt u alleen beroep instellen als het u redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend. Tegen de gewijzigde onderdelen van het exploitatieplan kan elke belanghebbende beroep instellen.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Inwerkingtreding exploitatieplan

Het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de hiervoor genoemde beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Indien binnen de beroepstermijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Rens, te bereiken via het telefoonnummer 015-3804111 of via het e-mailadres mrens@middendelfland.nl.

Kenmerk: 19Z.005955 / 2020-18353

 

Naar boven