Ontwerp bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Kernen (Elzenstraat, Vogelwaarde)’

Logo Hulst

 

Burgemeester en wethouders van Hulst maken, gelet op het bepaalde in artikel 3.8, lid 1van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Kernen (Elzenstraat, Vogelwaarde)’ van 2 juli tot en met 12 augustus 2020 voor een ieder ter inzage ligt in de gemeentewinkel, Grote Markt 24 te Hulst. Tevens is het plan digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer NL.IMRO.0677.bpvogelwelz-001O. Het bestemmingsplan betreft de realisatie van negen woningen aan de Elzenstraat te Vogelwaarde. De woningen zijn ter vervanging van de twaalf reeds gesloopte woningen (Elzenstraat 2 t/m 24 te Vogelwaarde).

 

Momenteel is de gemeentewinkel enkel op afspraak te bezoeken. Indien u het plan wilt inzien, vragen wij u een afspraak te maken tijdens onze bezoekuren via www.gemeentehulst.nl of via tel. 14 0114.

 

Een ieder kan binnen de termijn van terinzagelegging schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hulst, Postbus 49, 4560 AA Hulst. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar worden gemaakt bij de afdeling Wonen & Werken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met deze afdeling Wonen & Werken, tel.: 14 0114.

 

Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders maken, ter voldoening aan het bepaalde in art. 6.24 lid 3 Wro, bekend dat zij een anterieure overeenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wro, hebben gesloten. Een anterieure overeenkomst betreft een overeenkomst over grondexploitatie die de gemeente met de initiatiefnemers sluit op het moment dat er (nog) geen exploitatieplan is.

In de overeenkomst is onder meer afgesproken dat de gemeente een inspanningsverplichting heeft voor het planologisch mogelijk maken van negen woningen aan de Elzenstraat te Vogelwaarde. Verder is overeengekomen dat de exploitant afspraken na komt met betrekking tot het kostenverhaal.

 

Met ingang van 2 juli tot en met 12 augustus 2020 ligt de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage in de gemeentewinkel, Grote Markt 24 te Hulst. U kunt de stukken inzien tijdens openingstijden.

Tegen de gesloten anterieure overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren naar voren worden gebracht.

 

Hulst, 1 juli 2020

 

Burgemeester en wethouders van Hulst

De burgemeester, J.F. Mulder

De secretaris, S. ter Wal

Naar boven