Ontwerpbestemmingsplan Warande - De Olmen Buizerdweg

Logo Lelystad

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de locatie Warande – De Olmen Buizerdweg.

Het ontwerpbestemmingsplan “Warande - De Olmen Buizerdweg” maakt de bouw mogelijk van maximaal 140 grondgebonden woningen en appartementen binnen de wijk Warande. De nieuwe buurt is gelegen ten zuidwesten van de Larserdreef en ten noordwesten van het Olmenkwartier.

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit delen van 3 geldende bestemmingsplannen. Op basis van deze bestemmingsplannen kan al woningbouw op deze locatie gerealiseerd worden, maar er worden nu meer woningen mogelijk gemaakt en meer verschillende woningtypen.

Inzien ontwerpbestemmingsplan

Een bestemmingsplan wordt vastgesteld door de gemeenteraad op grond van artikel 3.1 Wet op de ruimtelijke ordening (Wro)

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen daartoe eerst (gewoonlijk) gedurende zes weken ter inzage bij de informatiebalie in de hal van het stadhuis aan het Stadhuisplein 2 te Lelystad.

In dit geval zal dat zijn met ingang van donderdag 2 juli 2020 tot en met 12 augustus 2020.

Ruimtelijke plannen.nl

Het plan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl  en op de gemeentelijke website www.lelystad.nl  Deze mogelijkheid wordt ook geboden in het stadhuis.

Het plan ID-nummer van het ontwerpbestemmingsplan Warande - De Olmen Buizerdweg is: NL.IMRO.0995.BP00076-OW01.

Heeft u geen digitale mogelijkheden, dan kunt u op afspraak de stukken inzien

Vanwege het coronavirus wordt echter dringend geadviseerd alleen naar het stadhuis te komen als dit noodzakelijk is. U dient hiervoor een afspraak te maken via 140320, team Wabo en bestemmingsplannen. Met inachtneming van de vereiste veiligheidsmaatregelen RIVM kunnen de stukken dan worden ingezien.

De informatiebalie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Zaterdag gesloten.

Hoe kunt u reageren?

U kunt een zienswijze schriftelijk of mondeling indienen gedurende de bovengenoemde periode.

*Mondeling: via telefoonnummer 14 0320.

*Schriftelijk: via een brief of een e-mail. Onderwerp: ontwerpbestemmingsplan OlmenBuizerdweg. U richt de brief aan de gemeenteraad, u stuurt de brief naar Burgemeester en wethouders van Lelystad, Postbus 91, 8200 AB Lelystad. Uw e-mail stuurt u naar gemeente@lelystad.nl 

 

Naar boven