Gemeente Lopik - Ontwerp bestemmingsplan ‘Tiendweg 5/3a’ - kern Willige Langerak

Logo Lopik

Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat het bestemmingsplan, “Tiendweg 5/ 3a” te Lopik in ontwerp ter inzage ligt.

Het plangebied ligt nabij de kern Willige Langerak, op gronden die in het vigerende bestemmingsplan een agrarische bestemming hebben. De beoogde ontwikkeling voorziet op deze gronden in een wijziging van de bestemming naar Wonen.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 1 juli 2020 t/m 12 augustus 2020 voor eenieder ter inzage. U kunt het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis te Lopik. Hiervoor dient u een afspraak te maken met één van de medewerkers van het team RO via het algemene telefoonnummer 0348 55 99 55. De ter inzage gelegde stukken zijn tevens raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder “Bouwen en wonen”, “Bestemmingsplannen”. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de landelijke voorziening van ruimtelijkeplannen.nl.

 

Anterieure overeenkomst

Ingevolge artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Lopik bekend dat er, voorafgaand aan de mogelijke vaststelling van het bestemmingsplan “Tiendweg 5/ 3a”, overeenkomstig artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening, een anterieure overeenkomst is gesloten tussen de gemeente Lopik en betrokken partij.

 

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik. Voor meer informatie over kunt u contact opnemen met de heer J. Huijgen, tel: (0348) – 55 99 55.

Na beoordeling van de ontvangen zienswijzen zal een definitief bestemmingsplan

worden opgesteld. De gemeenteraad zal dan een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Naar boven