Verkeersbesluit voor het instellen van een gereserveerde parkeerplaats voor team Toezicht in de parkeergarage aan de Polstraat te Deventer, kenmerk: 316234-2019.

Logo Deventer

 

Besluit

Het college van burgemeester en wethouders Deventer besluit tot:

• het instellen van een gereserveerde parkeerplaats voor de toezichthouders van team Toezicht van de gemeente Deventer, door middel van het plaatsen van een E8 verkeersbord van bijlage 1 van het RVV 1990 en het aanbrengen van het onderbord ‘’Parkeren uitsluitend voertuigen team Toezicht gemeente Deventer”.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Aanleiding verkeersbesluit

Voor het team Toezicht is het noodzakelijk dat in de parkeergarage aan de Polstraat een gereserveerde parkeerplaats wordt gerealiseerd, zo dicht mogelijk bij de werkplekken. Leden van het team komen zeer regelmatig ’s avonds laat terug in de garage en heel vaak is er dan geen parkeerplaats meer vrij. Dit is onwenselijk.

 

Motivering en belangenafweging

De parkeergarage aan de Polstraat is in eigendom en beheer van de gemeente Deventer.

Voor het team Toezicht is het noodzakelijk dat in de parkeergarage aan de Polstraat een gereserveerde parkeerplaats wordt gerealiseerd, zo dicht mogelijk bij de werkplekken in het Stadhuiskwartier.

Team Toezicht verleent hulp en bijstand in noodsituaties. Daarvoor moet men snel bij de auto kunnen en ook snel kunnen parkeren.

Het is daarom van belang dat er een gereserveerde parkeerplaats aanwezig is in de parkeergarage Polstraat.

Gelet op artikel 12 van het BABW is voor het plaatsen van de verkeersborden E1 van bijlage 1 van het RVV 1990 een verkeersbesluit vereist.

 

Aan het verkeersbesluit kunnen de volgende verkeersbelangen ten grondslag liggen (art. 2 WVW 1994):

-het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers:

Door het instellen van een gereserveerde parkeerplaats voor de wagen van het team Toezicht in parkeergarage Polstraat is het voor de leden van het team mogelijk om altijd snel te parkeren. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede.

-het in standhouden van de weg:

Dit belang is niet van toepassing.

-het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade:

Dit belang is niet van toepassing.

-het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden:

Dit belang is niet van toepassing.

 

Zienswijzen/draagvlak

Het voornemen tot een parkeerverbod is tot stand gekomen naar aanleiding van vragen vanuit het team Toezicht.

Het voornemen tot het instellen van een parkeerverbod conform artikel 24 van het BABW is overlegd met de politie. De vertegenwoordiger van de politie heeft geen bezwaar tegen het voorgenomen verkeersbesluit.

 

Wettelijk kader

- Artikel 2, eerste lid, onder a. van de Wegenverkeerswet 1994, bevat de verkeersbelangen die minimaal afgewogen dienen te worden bij een verkeerbesluit.

- In artikel 15, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994, is bepaald dat voor de plaatsing en verwijdering van bepaalde verkeerstekens, onderborden en fysieke maatregelen een verkeersbesluit is vereist.

- In artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is bepaald welk bestuursorgaan bevoegd is een verkeersbesluit te nemen.

- Artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer geeft aan voor welke verkeerstekens het plaatsen en verwijderden een verkeersbesluit is vereist.

- In de Regeling tot verlening van bevoegdheden gemeente Deventer en de bijhorende lijst van bevoegdheden is vastgelegd dat de programmamanager Leefomgeving is gemandateerd voor het nemen van verkeersbesluiten.

- Mede op grond van artikel 24 van het BABW heeft overleg plaats gevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district IJsselland, daartoe gemandateerd door de Korpschef.

 

Publicatie

Bekendmaking van het verkeersbesluit geschiedt digitaal door publicatie in de Staatscourant van 17 januari 2020 (www.zoek.officielebekendmakingen.nl).

 

Rechtsmiddelen

Als u het niet eens bent met dit besluit, belt u ons dan eerst. Wij kunnen het besluit uitleggen en zo nodig een fout herstellen. Bent u het dan nog niet eens met dit besluit, schrijf dan een brief (bezwaarschrift) aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Zet in uw brief:

• uw naam en adres;

• de datum waarop u de brief schrijft;

• het kenmerk van ons besluit

• waarom u het niet eens bent met ons besluit

• uw handtekening

 

U moet het bezwaarschrift hebben ingediend binnen zes weken na de dag van publicatie van dit besluit. U kunt ook bezwaar maken via ons formulier op www.deventer.nl/bezwaarschrift.

 

Deventer, 13 januari 2020

 

namens burgemeester en wethouders van Deventer,

 

 

R.A.P. van Hout

Programmamanager Leefomgeving

 

Naar boven