Gemeente Maastricht, tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan “Widelanken Zuid’ en besluit Hogere Waarden Wet geluidhinder

Logo Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het bestemmingsplan “Widelanken Zuid” is vastgesteld bij besluit van de raad der gemeente Maastricht d.d. 16 juni 2020. Ten opzichte van het ontwerp hebben wijzigingen plaatsgevonden. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

Tevens heeft het College van burgemeester en wethouders op 9 juni 2020 hogere waarden dan de maximaal toelaatbare waarde voor geluid vastgesteld voor dit bestemmingsplan.

Over het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Widelanken Zuid maakt de nieuwbouw van 102 woningen, waarvan 80 gestapelde huurwoningen aan de Widelanken en de Criekenput en 22 grondgebonden vrije-sector-woningen aan de Widelanken ten zuiden van de Cantecleerstraat, juridisch en planologisch mogelijk.

Over de hogere waarde

De hogere waarden zijn verleend ten behoeve van 61 woningen gelegen aan de Nobellaan, Gentelaan en Cantecleerstraat te Maastricht. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB wordt niet overschreden. Het referentienummer van dit besluit is 2020-15550.

Essentie van de wijzigingen;

Het plan is ten opzichte van het ontwerp als volgt gewijzigd:

In de toelichting is de verwijzingen naar de inmiddels vervallen Verordening wonen Zuid-Limburg en de Beleidsregel kwaliteitscriteria nieuwe woningen Zuid-Limburg geschrapt.

Inzien:

Met ingang van 26 juni tot en met 7 augustus 2020 liggen de volgende stukken ter inzage aan het GemeenteLoket, Mosae Forum 10, Maastricht.

  • 1.

    het vaststellingsbesluit bestemmingsplan ‘Widelanken Zuid’;

  • 2.

    het bestemmingsplan ‘Widelanken Zuid’ en bijbehorende stukken;

  • 3.

    het besluit hogere waarden Wet geluidhinder en bijbehorende stukken.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpwidelankenzuid-vg01

De stukken betreffende de Hogere Waarden Wet geluidhinder zijn als separate bijlagen bij deze bekendmaking online in te zien op www.officielebekendmakingen.nl

Vanwege Corona-maatregelen is het GemeenteLoket tot 1 januari 2021 beperkt toegankelijk. Wij adviseren u daarom de stukken online in te zien. Kom alleen naar het GemeenteLoket als online inzien van de stukken voor u niet mogelijk is. Maak dan wel eerst een afspraak. Dat kan digitaal via https://gemeentemaastricht.nl/bouwen-en-verbouwen/inzage-bestemmingsplan of telefonisch via 14 043.

Beroepsmogelijkheid

Vanaf 27 juni tot en met 7 augustus 2020 kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen die:

  • 1.

    tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt;

  • 2.

    redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • 3.

    bedenkingen hebben tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

U kunt uw beroepschrift voorzien van naam en adres van de indiener, de dagtekening, ondertekening en een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep, indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op een van de volgende wijzen:

Per post gericht aan de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage;

Meer informatie over het indienen van beroep of voorlopige voorziening treft u aan op de volgende website:

https://www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak/hoger-beroep/

Inwerkingtreding

De dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, treedt het bestemmingsplan in werking, tenzij

Binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Maastricht, 25 juni 2020

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

De Secretaris, R.E.C. Kleijnen

De Burgemeester, J.M. Penn-te Strake

Naar boven