Vooraankondiging van het voornemen tot de voorbereiding van nieuwe bestemmingsplannen voor twee windparken

Logo Kapelle

Op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders kennis van het voornemen om bestemmingsplannen voor te bereiden voor twee windparken voor de opwekking van elektriciteit in de gemeente Kapelle.

 

Er liggen momenteel nog geen stukken ter inzage. De verwachting is dat de ontwerpbestemmingsplannen binnenkort ter inzage wordt gelegd. Dit wordt op dat moment bekend gemaakt.

 

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplannen

De bestemmingsplannen worden opgesteld voor twee afzonderlijke windparken. Het gaat om het gebied in de Willem Annapolder in de gemeente Kapelle, ten westen van het bestaande kassenbedrijf. In dit gebied is nu al een windpark met 10 windmolens. De bestaande molens worden vervangen door 4 nieuwe windmolens. De nieuwe molens worden hoger dan de bestaande en wekken meer elektriciteit op.

Het tweede windpark komt ook in de Willem Annapolder, maar dan aan de oostkant van het kassenbedrijf. Dit park krijgt 2 nieuwe windmolens

Op deze vooraankondiging kunnen geen zienswijzen naar voren worden gebracht. Ook kunnen onafhankelijke instanties nu nog geen advies uitbrengen. Voor het indienen van zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan en het instellen van beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan wordt tijdens de planologische procedure gelegenheid geboden.

 

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Leefomgeving van de gemeente Kapelle. Dit kan via ons centrale telefoonnummer 14 0113 of het algemene e-mailadres gemeente@kapelle.nl, waarna een medewerker contact met u opneemt.

Kapelle, 24 juni 2020

Naar boven