Besluit van het bestuur van NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen van 12 juni 2020 tot wijziging van de call for proposals Stimuleringssubsidies voor vrouwen in Bèta en Techniek

Het Domeinbestuur ENW;

gelet op artikel 6, vierde lid, van de Wet op de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en artikel 2.1.2, eerste lid, van de NWO Subsidieregeling 2017;

gelet op artikel 6.3, eerste en tweede lid, van het Bestuursreglement NWO 2017, alsmede artikel 3.1,eerste en derde lid, en artikel 4.2, eerste lid, van het Domeinreglement ENW 2017;

overwegende dat in de Call for proposals Stimuleringssubsidies voor Vrouwen in Bèta en Techniek, in de Staatscourant gepubliceerd op 7 mei 2020, nr. 24565, aanpassingen toegankelijkheid tot volledig Koninkrijk der Nederlanden;

BESLUIT:

ARTIKEL 1

De call for proposals Stimuleringssubsidies voor vrouwen in Bèta en Techniek te wijzigen als volgt:

a. In paragraaf 3.2, wordt de tekst:

“Het gaat om vergoeding van de salariskosten van de onderzoeker en een persoonlijk materieel budget. Dit laatste wordt alleen verstrekt bij valide onderbouwing.”

Gewijzigd in:

“Het gaat om vergoeding van de loonkosten van de onderzoeker en een persoonlijk materieel budget. Dit laatste wordt alleen verstrekt bij valide onderbouwing. De loonkosten bestaan uit het salaris, de vakantietoeslag, de eindejaarsuitkering (indien van toepassing) en de werkgeverslasten.”

En:

“Salaris onderzoeker

Subsidiëring van deze salariskosten is afhankelijk van het type aanstelling en de organisatie waar de aanvrager is/wordt aangesteld.

  • Voor universitaire instellingen worden salariskosten gefinancierd conform de op het moment van subsidieverlening geldende VSNU-salaristabellen (www.nwo.nl/salaristabellen).

  • Voor universitair medisch centra worden salariskosten gefinancierd conform de op het moment van subsidieverlening geldende NFU-salaristabellen (www.nwo.nl/salaristabellen).

  • Voor personeel van hogescholen en andere instellingen worden salariskosten gefinancierd op basis van de cao inschaling van de betreffende medewerker, gebaseerd op de Handleiding Overheidstarieven 2017.

  • Voor de Nederlandse Cariben geldt dat de rijksoverheid in Caribisch Nederland ambtenaren op de BES-eilanden onder andere voorwaarden in dienst neemt dan in Europees Nederland. https://www.rijksdienstcn.com/werken-bij-rijksdienst-caribisch-nederland/arbeidsvoorwaarden.

De maximale duur van de subsidie is 18 maanden. Na deze periode zal de onderzoeksinstelling deze kosten zelf dragen.”

gewijzigd in:

“Loonkosten onderzoeker

Voor de bepaling van het salaris, en de opslag voor de vakantietoeslag en eindejaarsuitkering is de voor de onderzoeker geldende CAO leidend. De volgende CAO’s zijn hierbij van toepassing:

  • Universiteiten: CAO NU;

  • UMC’s: CAO Universitair Medische Centra;

  • Hogescholen: CAO Hoger Beroepsonderwijs;

  • Onderwijsinstellingen Nederlandse Cariben: CAO Rijksambtenaren Caribisch Nederland.

U wordt verzocht om bij uw aanvraag aan te geven welke versie u van de CAO heeft gebruikt en welke inschaling (schaal en trede) u voor de onderzoeker heeft toegepast.

Het opslagpercentage voor werkgeverslasten is voor 2020 in deze call bepaald op 29% van de totale loonkosten (dus salaris, inclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering). Als de aanvraag start in een vervolgjaar kunt u de procentuele groei van de pensioenpremies en werknemersverzekeringen steeds optellen bij de 29%. U wordt gevraagd de groeipercentages per jaar te vermelden in uw aanvraag.

De maximale duur van de subsidie is 18 maanden. Na deze periode zal de onderzoeksinstelling deze kosten zelf dragen.”

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking in de Staatscourant.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: ‘Wijzigingsbesluit call for proposals Stimuleringssubsidies voor vrouwen in Bèta en Techniek juni 2020”.

Den Haag, 12 juni 2020,

namens het Domeinbestuur ENW, A. Steenbruggen domeindirecteur ENW

Naar boven