Gemeente Zoetermeer - ontwerpbestemmingsplan Parapluherziening Dagstandplaatsen Zoetermeer 

Logo Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend dat zij op 21 april 2020 hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Parapluherziening Dagstandplaatsen Zoetermeer.

Het ontwerp ligt met ingang van 12 juni 2020 gedurende een periode van zes weken, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, ter inzage. Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan. 

Toelichting

Op 16 december 2019 heeft de gemeenteraad een Parapluherziening Standplaatsen Zoetermeer vastgesteld. Aangezien hier sommige standplaatsen niet goed op de plankaart waren ingetekend, dient een aangepast bestemmingsplan opnieuw in procedure te worden genomen. Daartoe is bijgaand ontwerp van de Parapluherziening Dagstandplaatsen Zoetermeer opgesteld.

Inhoud

In bijgaand ontwerp van de Parapluherziening Dagstandplaatsen Zoetermeer, worden alle bestaande en nieuwe standplaatsen in Zoetermeer opgenomen.

Het college heeft op 22 oktober 2018 nieuw beleid in de vorm van de Nadere regels Standplaatsen 2018 vastgesteld. In dit beleid wordt het mogelijk gemaakt om op meer locaties in de gemeente Zoetermeer een standplaats voor ambulante handel in te nemen.

Volgens de APV mag een vergunning voor een standplaats niet in strijd zijn met het bestemmingsplan. Daarom dienen alle standplaatslocaties in de verschillende bestemmingsplannen te worden opgenomen. Ook de planregels dienen aangepast te worden door de functie ‘standplaatsen’ toe te voegen aan de bestemming voor de betreffende locatie.

In deze Parapluherziening zijn op de plankaart (verbeelding) alle vlakken opgenomen waarbinnen zich standplaatsen mogen bevinden. Het aantal standplaatsen op een locatie kan variëren van 1 tot maximaal 3. Dit is aangegeven op de plankaart.

In bijlage 1 bij de Toelichting van het bestemmingsplan is een totaaloverzicht opgenomen in tabelvorm van alle standplaatsen.

Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is in te zien, na het maken van een afspraak, bij de Omgevingsbalie in de centrale hal van het stadhuis. Zie ook onder Informatie.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens digitaal raadpleegbaar op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00096-0002.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging, van 12 juni 2020 tot en met 23 juli 2020, kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Informatie

In verband met de Corona-maatregelen is de Omgevingsbalie niet op de gebruikelijke tijden geopend.

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan dient u een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl.

Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

https://www.zoetermeer.nl/inwoners/ruimtelijke-plannen_46745/item/parapluherziening-bestemmingsplan-standplaatsen-zoetermeer_114313.html

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op https://zoetermeer.eu/rodl/plannen/NL.IMRO.0637.BP00096-0002/g_NL.IMRO.0637.BP00096-0002.xml

 

Zoetermeer, 11 juni 2020

Burgemeesters en wethouders van Zoetermeer,

Naar boven