Verzekeringswezen: Overdracht van rechten en verplichtingen uit overeenkomsten ingevolge Afdeling 3.5.1a van de Wet op het financieel toezicht

  • 1. Argenta Assuranties NV, gevestigd te Antwerpen en kantoorhoudende te Breda deelt hierbij aan polishouders mee dat zij haar rechten en verplichtingen uit na te noemen overeenkomsten van levensverzekering met ingang van 31 juli 2020 wenst over te dragen aan Waard Leven N.V., gevestigd te Wognum in het kader van diens bedrijfsuitoefening vanuit een vestiging in Nederland.

  • 2. De Nederlandsche Bank N.V. heeft op 29 mei 2020 vastgesteld dat zij kan instemmen met de voorgenomen overdracht. De Nederlandsche Bank N.V. heeft op grond van artikel 3:125, eerste lid, van de Wet op het financieel toezicht Argenta Assuranties NV vervolgens opdracht gegeven om van het voornemen tot overdracht van rechten en verplichtingen mededeling te doen in de Staatscourant.

  • 3. De in alinea 1 bedoelde overdracht heeft betrekking op de overeenkomsten van levensverzekering die behoren of behoord hebben tot de portefeuille van Argenta Assuranties NV, gesloten in de branches L01 (levensverzekering algemeen) en L03 (levensverzekering verbonden met beleggingsfondsen).

    De voorgenomen overdracht brengt geen enkele wijziging in de voorwaarden waaronder de overeenkomsten van levensverzekering zijn aangegaan. De polissen blijven dus onverminderd en ongewijzigd van kracht.

  • 4. Polishouders kunnen zich schriftelijk verzetten tegen de overdracht, binnen 30 dagen ingaande op de eerste werkdag na publicatie hiervan in de Staatscourant bij De Nederlandsche Bank N.V., Postbus 98 1000 AB Amsterdam, onder vermelding van polisnummer(s). Indien een vierde of meer van de polishouders zich binnen de gestelde termijn tegen de overdracht heeft verzet, zal de overdracht niet volgen. Dat geldt dan ook voor hen die zich niet tegen de overdracht hebben verzet.

  • 5. De Nederlandsche Bank N.V. verleent schriftelijk instemming met de overdracht als zich niet binnen de gestelde termijn een vierde of meer van de polishouders tegen de voorgenomen overdracht heeft verzet.

Naar boven