Vaststelling wijzigingsplan Hamelbergstraat 4 te Overasselt

Logo Heumen

Burgemeester en wethouders van Heumen maken bekend dat zij het wijzigingsplan “Hamelbergstraat 4” met identificatienummer NL.IMRO.0252.BUbpHamelbergstr4-VA01 op 26 mei 2020 ongewijzigd hebben vastgesteld. Het besluit en de bijbehorende stukken ligt vanaf 8 juni 2020 gedurende zes weken ter inzage.

Het plan

Het wijzigingsplan heeft betrekking op de locatie Hamelbergstraat 4 in Overasselt. Het plan omvat het planologisch-juridisch kader om de bedrijfsbestemming op deze locatie om te zetten naar een woonbestemming. Het bestaande bedrijf wordt beëindigd en de bedrijfsgebouwen worden gesloopt. De bedrijfswoning krijgt een woonbestemming. Ter compensatie van de te slopen bedrijfsbebouwing mag een extra woning worden gebouwd. De hele locatie wordt goed landschappelijk ingepast. Met het wijzigingsplan wordt toepassing gegeven aan de wijzigingsbevoegdheid uit artikel 7.5.2 van de regels van het bestemmingsplan "Buitengebied Heumen 2009".

Inzage

Het wijzigingsplan, met de onderliggende onderzoeken ligt vanaf maandag 8 juni 2020 tot maandag 20 juli 2020 tijdens de openingsuren ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen, Milieu en Leefomgeving in het gemeentehuis aan het Kerkplein 6 te Malden. Indien u de analoge stukken in wilt zien kunt u daarvoor een afspraak maken bij het KCC (telefoonnummer 14024). Tevens is het plan digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en direct via onderstaande link:

- http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0252.BUbpHamelbergstr4-VA01

Reactiemogelijkheden

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende deze termijn, beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan alleen worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt op het ontwerp wijzigingsplan of belanghebbenden die aan kunnen tonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken.

Het beroep schort de werking van het wijzigingsplan niet op. Het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Degene die een beroepschrift heeft ingediend en van mening is dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, kan tevens op grond van artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het wijzigingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist. Zowel voor het beroepschrift als het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Malden, 5 juni 2020

Naar boven