Bekendmaking ontwerp-bestemmingsplan "Woningbouwlocatie Erkens"

Logo Brunssum

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken conform het bepaalde in artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan "Woningbouwlocatie Erkens" is opgesteld en als ontwerp ter inzage wordt gelegd.

Het Plangebied

Het bestemmingsplan "Woningbouwlocatie Erkens" maakt het mogelijk om op de oude locatie van bakkerij Erkens, maximaal 21 grondgebonden woningen te bouwen waar dit op grond van het huidige bestemmingsplan niet is toegestaan. Het gaat hierbij om welstands- en gasvrije woningen bedoeld voor particuliere "zelfbouw" middels gemeentelijke uitgifte van bouwkavels.

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan "Woningbouwlocatie Erkens" wordt ter inzage gelegd vanaf 3 juni 2020. U kunt dit ontwerp-bestemmingsplan raadplegen via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plangebied kunt u daar raadplegen via NL.IMRO.0899.BP20365-ON01.

Het bestemmingsplan kan gedurende de openingstijden tevens worden ingezien bij het loket Vergunningen, Lindeplein 1 te Brunssum.

Om de stukken in het gemeentehuis in te zien kunt u een afspraak maken via ons Klant Contact Centrum (045-5278 555) of via de digitale afsprakenplanner op onze website.

Indienen van zienswijzen

Gedurende de terinzagetermijn (vanaf 3 juni 2020 t/m 14 juli 2020) kan eenieder ten aanzien van het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad zienswijzen indienen. Deze kunnen zowel schriftelijk (Postbus 250, 6440 AG Brunssum), alsook mondeling worden ingediend. De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen, kan daartoe tijdens de openingstijden contact opnemen met ons Klant Contact Centrum. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wil brengen.

 

Brunssum, 29 mei 2020

Naar boven