ONTWERP UITWERKINGSPLAN ‘Esschestraat – Van Rijckevorselstraat’

Logo Vught

[U kunt reageren op het ontwerp uitwerkingsplan ‘Esschestraat – Van Rijckevorselstraat’ te Vught. Hieronder staat waar dit plan over gaat. Ook leest u hoe u hierop kunt reageren.

Wat is een uitwerkingsplan?

Een uitwerkingsplan is de uitwerking van een, in een bestemmingsplan vastgelegde, uitwerkingsverplichting. In een uitwerkingsplan staat welke functies (‘bestemming’) grond heeft. Bijvoorbeeld wonen, natuur, recreatie of bedrijf. Ook regelt een uitwerkingsplan of men op die grond mag bouwen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u een vergunning vraagt om te bouwen. De gemeente kijkt dan of uw bouwplan in het uitwerkingsplan past.

Waar gaat het ontwerp uitwerkingsplan ‘Esschestraat – Van Rijckevorselstraat’over?

Het ontwerp uitwerkingsplan ‘Esschestraat – Van Rijckevorselstraat’ gaat over het parkeerterrein, gelegen ten zuidoosten van de kruising Esschestraat – Van Rijckevorselstraat. Het plangebied staat kadastraal bekend als Gemeente Vught, sectie B, nummer 9576. De oppervlakte van het plangebied bedraagt 645 m². Het plangebied heeft de bestemming Wonen – uit te werken. Het uitwerkingsplan verandert de bestemming in Wonen. Op dit terrein worden vier Nul op de meter-woningen gerealiseerd.

U kunt het ontwerp uitwerkingsplan bekijken

U kunt van donderdag 4 juni 2020 tot en met woensdag 15 juli 2020 het ontwerp uitwerkingsplan met bijbehorende stukken bekijken:

 

  • 1.

    Via internet (www.vught.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl onder ID-nummer NL.IMRO.0865.vghUPvRijckevstr-ON01;

  • 2.

    Bij de Ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor, Secretaris van Rooijstraat 1 in Vught.

    Tegen betaling kunt u afschriften krijgen van de stukken die ter inzage liggen.

    U kunt reageren op het ontwerp uitwerkingsplan

    U kunt reageren op het ontwerp uitwerkingsplan. De reactie die u indient, heet in deze fase een ‘zienswijze’.

    U kunt reageren van donderdag 4 juni 2020 tot en met woensdag 15 juli 2020. U kunt dit schriftelijk doen of mondeling. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

    Schriftelijke reacties kunt u sturen naar Burgemeester en wethouders van Vught, afdeling Ontwikkeling, postbus 10.100, 5260 GA Vught. Voor een mondelinge afspraak kunt u bellen met Jesse Hijink van de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer 073-6580680.

    Geef in uw brief aan dat het om een zienswijze over het ontwerp uitwerkingsplan ‘Esschestraat – van Rijckevorsestraat’ gaat. Geef ook aan waarom u het wel of niet eens bent met ontwerp uitwerkingsplan.

    Wat gebeurt er na het ontwerp uitwerkingsplan?

    Het gaat hier om een ontwerp uitwerkingsplan. U kunt daar nu op reageren. De gemeente kijkt dan of het plan moet worden aangepast. Daarna stelt het college van burgemeester en wethouders het uitwerkingsplan definitief vast. Als u het niet eens bent met het vastgestelde uitwerkingsplan, kunt u in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Let op: u kunt in principe alleen in beroep gaan wanneer u ook een zienswijze heeft ingediend over het ontwerp uitwerkingsplan. Dit geldt niet wanneer u dit redelijkerwijs niet kon doen, bijvoorbeeld omdat het plan naar de vaststelling toe is gewijzigd en u daar op reageert.

    Hebt u nog vragen?

    Hebt u nog vragen over deze publicatie? Bel dan met Jesse Hijink van de afdeling Ontwikkeling, telefoonnummer 073-6580680.

Naar boven