Besluit Verkeersregeling Sportpark Crailoo (de weg)

Logo Hilversum

 

(geslotenverklaring)

zaak 590017

Burgemeester en wethouders van Hilversum hebben het volgende overwogen;

Dat volgens artikel 2 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna WVW 1994) de daarin vastgestelde regels strekken tot:

a. het verzekeren van de veiligheid op de weg;

b. het beschermen van weggebruikers en passagiers;

c. het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

d. het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

Dat volgens artikel 2 lid 2 WVW 1994 de daarin vastgestelde regels strekken tot:

a. het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer;

b. het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.

Dat krachtens artikel 15 WVW 1994 in de volgende gevallen een verkeersbesluit dient te worden genomen:

lid 1. Voor het plaatsen of verwijderen van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (hierna BABW) opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

lid 2. Maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer geschieden krachtens een verkeersbesluit, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

Dat er behoefte is aan een aanvulling op de verkeerstekens voor de weg Sportpark Crailoo.

De weg Sportpark Crailoo is openbare weg buiten de bebouwde kom en toegangsweg voor diverse sportverenigingen en andere aan de weg gelegen instellingen. Met hun besluit van 30 juni 2008 (Gemeenteblad III 2009 nr. 16) werd de weg aangewezen als weg waarop maximaal 60km/h (zone) mag worden gereden.

De weg bestaat o.a. uit een smalle rijbaan en parkeervoorzieningen. Met hun besluit van 30 december 1998 (Gemeenteblad 1998 nr. 171) werd een parkeerverbod-zone voor de weg ingesteld, voor zover buiten de daartoe aangegeven parkeergelegenheid, en in stand te houden de eerder aangebrachte fysieke afsluiting van de weg aan de kant van Bussum. (Thans gemeente Gooise Meren). Fietsers en bromfietsers van en naar Bussum kunnen de fysieke afsluiting passeren.

De eerder genomen maatregelen zijn genomen om de verkeersveiligheid en bereikbaarheid te verbeteren en sluipverkeer te weren.  

Al enige tijd en in toenemende mate is er sprake van (milieu-) overlast en molest op en aan de weg en op of aan aangrenzende percelen door personen -al dan niet met voertuigen- die geen toegestane bestemming hebben op de aangrenzende percelen. Om deze overlast en molest, dit is o.a. het aantasten van de bruikbaarheid van de weg en het aantasten van het karakter en functie van het gebied, zo goed mogelijk te beëindigen en te kunnen handhaven, daarbij  gelet op de doelstellingen genoemd in de WVW 1994 onder artikel 1 en 2, is aan belanghebbende verenigingen en instellingen voorgesteld de weg gesloten te verklaren met uitzondering van verkeer dat zijn toegestane bestemming heeft op de aangrenzende percelen. De belanghebbende verenigingen en instellingen hebben 1 november 2019 met elkaar overleg gehad en hebben ingestemd met het instellen van een geslotenverklaring voor de weg.

De maatregelen zijn gelet op de doelstellingen, en gelet op artikel 2 lid 1 en 2 van de WVW 1994, passend en niet zodanig dat deze niet zouden kunnen worden toegepast.

De korpschef politie is gehoord in overeenstemming met artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) en adviseert positief op de voorgestelde maatregel.

De openbare weg Sportpark Crailoo valt onder beheer (WVW 1994 art. 18) van de gemeente en is eigendom van het Goois Natuurreservaat, die eveneens op 1 november 2019 heeft ingestemd met de maatregel.

Het ontwerp van dit besluit is op 14 november 2019 op de gebruikelijke wijze gepubliceerd op de website www.overheid.nl onder Bekendmakingen - Gemeenteblad. Een ieder is gedurende 6 weken in de gelegenheid gesteld om zijn of haar zienswijze ten aanzien van dit ontwerpbesluit kenbaar te maken. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Op grond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) is het college bevoegd ten aanzien van het verkeer op de binnen deze gemeente gelegen wegen, welke niet onder het beheer van het rijk, de provincie of een waterschap vallen, de besluiten te nemen als bedoeld in artikel 12 van het BABW en het college heeft deze bevoegdheid gemandateerd aan de portefeuillehouder verkeer.

Bij ons besluit van 30 augustus 2005 is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, van toepassing verklaard voor verkeersbesluiten (besluiten op grond van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer) met uitzondering van besluiten met betrekking tot gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken.

Burgemeester en wethouders van Hilversum besluiten;

  • 1.

    Door het plaatsen van borden C1 bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, de weg Sportpark Crailoo gesloten te verklaren voor het verkeer.

  • 2.

    Door het plaatsen van een onderbord op onder punt 1 genoemd bord C1, het verkeer met het toegestane reisdoel van en naar de aangrenzende percelen uit te zonderen, in tekst ‘bestemmingsverkeer aangrenzende percelen uitgezonderd’ of woorden van gelijke strekking.

  • 3.

    Door het plaatsen van een onderbord op onder punt 1 genoemd bord C1, de over de rijbaan van de weg Sportpark Crailoo, tussen Nieuwe Crailoseweg te Hilversum en Zanderijweg te Bussum (gemeente Gooische Meren) doorgaande fietsers en bromfietsers uit te zonderen, in tekst ‘uitgezonderd doorgaande (brom)fietsers’ of woorden van gelijke strekking.

 

  • 4.

    Voor de weg Sportpark Crailoo in stand te houden 1)bord A1 van de bijlage waarbij een maximale snelheid geldt van 60km/h zonaal, 2)bord E1 van de bijlage met zonale werking, waarbij een parkeerverbod geldt buiten de aangegeven parkeergelegenheden en 3)de fysieke afsluiting van de weg aan de grens bij Bussum (gemeente Gooise Meren).

 

Hilversum, 10 januari 2020

Burgemeester en wethouders van Hilversum,

Namens dezen:

De portefeuillehouder verkeer,

  

A.J. Wolthers

Dit besluit met eventuele bijlagen wordt op 16 januari 2020 overeenkomstig de Verordening op de elektronische publicatie Hilversum 2014 bekend gemaakt op de website www.overheid.nl onder Bekendmakingen -Staatscourant en is daar in zijn geheel in te zien. Dit is de enige rechtsgeldige bekendmaking. Dit besluit treedt in werking de dag na de bekendmaking.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen 6 weken na de bovengenoemde dag van bekendmaking beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig bij het college zienswijzen naar voren heeft gebracht op het ontwerpbesluit van de verkeersregeling. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.

Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste uw naam en adres, dagtekening (datum), een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van uw beroep bevatten. Het beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend. Het beroep heeft geen schorsende werking. Als u dit wel wilt, dient u tevens een verzoek om een voorlopige voorziening aan te vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA Utrecht. (o.v.v. voorlopige voorziening).

Aan het behandelen van een beroepschrift en een verzoek tot voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Informatie over actuele bedragen kunt u vinden op www.rechtspraak.nl

zaak 590017

 

Naar boven