Ontwerp wijzigingsplan Zuidbroek 143 Bergambacht

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en gebruik makend van de wijzigingsbevoegdheid in artikel 3.7 van het bestemmingsplan Buitengebied 2011 Bergambacht bekend dat het ontwerp wijzigingsplan ‘Zuidbroek 143 Bergambacht’ met identificatienummer NL.IMRO.1931.BPW1902BG023-ON01 met ingang van donderdag 28 mei 2020 tot en met woensdag 8 juli 2020 voor een ieder ter inzage ligt. Tevens liggen de Planschadeverhaalsovereenkomst en een Besluit MER beoordelingsplicht die betrekking hebben op deze wijziging ter inzage.

Ligging en beschrijving plan

Het plangebied is gelegen aan de Zuidbroek nummer 143 in Bergambacht. De eigenaar daarvan heeft verzocht om het vergroten van het agrarisch bouwvlak voor het vernieuwen van de stal en het inpassen van noodzakelijke voorzieningen. De veestapel verandert qua samenstelling maar blijft in omvang nagenoeg gelijk. Het plan maakt met name de bouw van een nieuwe ligstal en sleufsilo’s mogelijk.

Inzien en zienswijze

Vanaf donderdag 28 mei 2020 tot en met woensdag 8 juli 2020 liggen het ontwerp wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende 6 weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis aan Dorpsplein 8 in Stolwijk.

In verband met de maatregelen tegen Corona zijn er aangepaste openingstijden voor het gemeentehuis. Dit betekent dat ook de mogelijkheden om bestemmingsplannen in te zien aangepast zijn. Het inzien van bestemmingsplannen en wijzigingsplannen alsmede andere ter inzage liggende stukken kan van maandag t/m vrijdag op afspraak tussen 8.30 en 12.30 uur. Een afspraak kunt u maken via het algemene nummer van de gemeente Krimpenerwaard, tel.nr. 140182. Bestemmingsplannen kunt u ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Het ontwerp wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken kunt u ook bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID): NL.IMRO.1931.BPW1902BG023-ON01.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 51, 2820 AB Stolwijk of per email naar info@krimpenerwaard.nl onder vermelding van ‘Zuidbroek 143 Bergambacht NL.IMRO.1931.BPW1902BG023-ON01’

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het taakveld Ruimtelijke Ordening, tel. 14 0182. Ook voor eventuele vragen of overleg kunt u uiteraard contact opnemen.

Besluit beoordelingsplicht milieueffectrapportage

Op grond van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage is beoordeeld of voor de wijziging een Milieueffectrapportage moet worden opgesteld. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat kan worden uitgesloten dat de activiteiten belangrijke nadelige gevolgen hebben voor het milieu. Dit besluit ligt tevens bij de stukken ter inzage. Hiertegen staat geen bezwaar of beroep open.

Planschadeverhaalsovereenkomst

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat op grond van artikel 6.1 en volgende van de Wet ruimtelijke ordening een planschadeovereenkomst is gesloten met betrekking tot de wijziging van de planologische mogelijkheden. Een weergave van de zakelijke inhoud ligt ter inzage in het gemeentehuis. Tegen de planschadeverhaalsovereenkomst staat eveneens geen bezwaar of beroep open.

 

Stolwijk, 27 mei 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

J. Hennip, secretaris wnd

mr. R.S. Cazemier, burgemeester

 

Naar boven