Kennisgeving melding besluit algemene regels milieu mijnbouw, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Op 30 april 2020 en 19 mei 2020 heeft de Minister van Economische Zaken en Klimaat drie meldingen ingevolge het “Besluit algemene regels milieu mijnbouw” (Staatsblad 2008, 125) ontvangen van Nouryon Industrial Chemicals B.V. te Hengelo. De meldingen hebben betrekking op voorgenomen activiteiten binnen de bestaande inrichting Zoutfabriek en Salinco, gelegen aan de Grote Esweg ong. in de gemeente Enschede, kadastraal bekend gemeente Lonneker, sectie AL, perceel 477.

De voorgenomen activiteiten betreffen het definitief afsluiten van de puttenrij Twenthe-Rijn (TWR) 265, 266 en 267, ook wel abandonneren genoemd. De werkzaamheden worden met behulp van een mobiele installatie uitgevoerd. In deze fase van de werkzaamheden wordt met behulp van een mobiele installatie pluggen van cement geplaatst in de hierboven genoemde putten om deze permanent af te sluiten.

De abandonneringsactiviteiten aan de puttenrij TWR-265, TWR-266 en TWR-267 zullen opeenvolgend en met dezelfde mobiele installatie worden uitgevoerd. De werkzaamheden zullen zoveel mogelijk overdag en gelijktijdig plaatsvinden. Een gedeelte van de werkzaamheden kan niet onderbroken worden en zal daarom in de avond en nachtperiode plaatsvinden. Transporten zullen zoveel mogelijk geconcentreerd plaatsvinden tijdens de dagperiode. De werkzaamheden vangen naar verwachting begin juni 2020 aan en zijn naar verwachting eind augustus 2020 afgerond.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot mw. K. Kaya-Karso (tel. 070 – 379 77 68).

Naar boven