VOORBEREIDINGSBESLUIT GEITENHOUDERIJEN

Logo Het Hogeland

 

Wet ruimtelijke ordening artikel 3.7

De raad van de gemeente Het Hogeland heeft op woensdag 27 mei 2020 een voorbereidingsbesluit vastgesteld voor zowel de kernen als het buitengebied van de gemeente Het Hogeland. Het gebied is aangegeven op een kaart die bij het voorbereidingsbesluit hoort.

Het voorbereidingsbesluit heeft tot gevolg dat binnen dit gebied een aanhoudingsplicht geldt voor het oprichten en uitbreiden van geitenhouderijen en het al dan niet gedeeltelijk omschakelen van bestaande agrarische bedrijven naar een geitenhouderij. De aanhoudingsplicht geldt niet voor het vergroten van de stalvloeroppervlakte van geitenhouderijen in het kader van dierenwelzijn, mits het aantal vergunde geiten niet toeneemt, en ook niet voor het hobbymatig houden van maximaal 30 geiten;

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op vrijdag 29 mei 2020.

Ter inzage

Met ingang van vrijdag 29 mei 2020 ligt het voorbereidingsbesluit ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis in Winsum. Ook zijn de stukken digitaal toegankelijk op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.1966.VBHHL01-VS01).

In verband met de coronacrisis wordt u dringend geadviseerd het voorbereidingsbesluit in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl of via onze website. Een bezoek aan het gemeentehuis in Winsum om het voorbereidingsbesluit in te zien is weliswaar mogelijk, maar wordt gezien de Corona-maatregelen als minder gewenst beschouwd.

Naar boven