Gemeente Heerhugowaard - coördinatieregeling: ontwerpbestemmingsplan Rustenburgerweg 108, ontwerp-omgevingsvergunning en m.e.r. beoordelingsbesluit ter inzage

Logo Heerhugowaard

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 23 juli 2018 de ‘coördinatieverordening gemeente Heerhugowaard’ vastgesteld. Deze verordening, gebaseerd op artikel 3.30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, is van toepassing op het coördineren van de voorbereiding van een besluit om een bestemmingsplan vast te stellen met het besluit over een of meer daarmee samenhangende omgevingsvergunningen als bedoel in artikel 2.1 en 2.2. van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan Rustenburgerweg 108;

  • 2.

    het ontwerp-omgevingsvergunning.

Coördinatieregeling

De coördinatieregeling maakt het mogelijk de benodigde besluiten voor een planologische ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan is in handen van de gemeenteraad.

Plangebied en inhoud van het bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Voor de gronden aan de Rustenburgerlaan 108, gelegen aan de zuidoostkant van Heerhugowaard, zijn in onderling overleg tussen de gemeente en Aldi Zaandam BV uitbreidingsplannen voorbereid voor een modernisering van de ter plaatse gevestigde winkel van Aldi. De beoogde uitbreiding bestaat uit een vergroting van het winkelvloeroppervlak, een beperkte uitbreiding van het magazijn en het toevoegen van een broodafbakafdeling. Het parkeerterrein blijft op dezelfde plek, hier worden nagenoeg geen wijzigingen in aangebracht. Slechts de toegangsweg naar het parkeerterrein zal iets in oostelijke richting verschuiven.

M.e.r.beoordelingsbesluit

Op grond van het Besluit m.e.r. is het bestemmingsplan een m.e.r.beoordelingsplichtig besluit. Ten behoeve van de m.e.r.beoordeling is een aanmeldnotitie opgesteld, die als bijlage in het ontwerpbestemmingsplan Rustenburgerweg 108 is opgenomen. Op grond van deze aanmeldnotitie heeft het college van burgemeester en wethouders op 17 december 2019 besloten dat er geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld voor het bestemmingsplan Rustenburgerweg 108, aangezien de ontwikkelingen die dit bestemmingsplan mogelijk maakt, geen ‘belangrijke nadelige gevolgen’ voor het milieu met zich brengen. Het m.e.r.beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor, los van het voor te bereiden besluit (het bestemmingsplan), rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Een ieder kan zijn/haar opvatting over het m.e.r.beoordelingsbesluit via een zienswijze kenbaar maken in het kader van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan.

Terinzageligging 

Het ontwerpbestemmingsplan (inclusief vormvrije m.e.r.beoordeling) en het ontwerp-omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 16 januari 2020 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur. 

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u bij zoekterm de naam Rustenburgerweg 108 invult of de volgende code: NL.IMRO.0398.BP80RUSTENBWEG108-ON01 wordt u direct naar het plan geleid.  

Zienswijzen  

Gedurende de termijn dat genoemde ontwerpbesluiten ter inzage liggen kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk en/of mondeling kenbaar maken. 

Voor zover de zienswijze zich richt op het ontwerpbestemmingsplan, zal deze ter behandeling worden voorgelegd aan de gemeenteraad bij het voorstel over vaststelling van het bestemmingsplan. 

De zienswijzen met betrekking tot het ontwerp-omgevingsvergunning kan gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders dat het bevoegd orgaan is voor dit besluit. 

U wordt verzocht duidelijk aan te geven op welk onderdeel (bestemmingsplan of omgevingsvergunning) uw zienswijze betrekking heeft. 

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep. Eventuele zienswijzen tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit kunnen ingebracht worden als zienswijze tegen het bijbehorende ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning. 

De schriftelijke zienswijzen, onder vermelding van het betreffende ontwerpbesluit, de inhoud en voorzien van datum, uw naam en adres en handtekening kunt u sturen aan gemeenteraad of college van burgemeester en wethouders, t.a.v. de heer M. Klazema, Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard. Het is niet mogelijk zienswijzen per email in te dienen. 

Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze kunt u tijdens werkdagen telefonisch op nummer 14072 een afspraak maken met de heer M. Klazema, tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

Naar boven