Vastgesteld wijzigingsplan Schillemansstede Oud-Beijerland

Logo Hoeksche Waard

Het college van B&W van de gemeente Hoeksche Waard stelde op 12 mei 2020 het wijzigingsplan ‘Schillemansstede Oud-Beijerland’ ongewijzigd vast.

Inhoud en doel van het wijzigingsplan

Het wijzigingsplan is opgesteld om de bestemming van het perceel van de Schillemansstede aan de Koninginneweg in Oud-Beijerland als onderdeel van het bestemmingsplan Koningshof te wijzigen. De huidige bestemming ‘Tuin’ wordt gewijzigd in de bestemming ‘Wonen’. Hierdoor wordt het mogelijk om op het perceel een burgerwoning te realiseren.

Vastgestelde hogere waarden geluid (Wet geluidshinder)

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting op de achtergevel van de woning niet voldoet aan de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder. De overschrijding wordt veroorzaakt door het verkeer op de Koninginneweg in Oud-Beijerland. Het college van burgemeester en wethouders besloot op 12 mei 2020 daarom om voor de te bouwen woning een hogere waarde geluid vast te stellen van 57 dB.

Het ontwerp wijzigingsplan en het ontwerp besluit hogere waarde geluid lagen ter inzage

Het ontwerp wijzigingsplan en het ontwerp besluit hogere waarde geluid lagen met alle bijlagen vanaf 14 maart 2020 tot en met 24 april 2020 ter inzage. In deze periode konden zienswijzen worden ingediend. Er zijn geen zienswijzen ontvangen.

Ter inzage

Het besluit hogere waarde geluid, het wijzigingsbesluit, het wijzigingsplan en alle bijlagen kunt u vanaf 23 mei 2020 bekijken via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1963.WPschillemansstede-VG01).

Wanneer u de stukken in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u een afspraak maken met het team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 140186.

Beroep indienen

Tegen de besluiten van het college om het wijzigingsplan en een hogere waarde vast te stellen staat rechtstreeks beroep open bij de Raad van State. De beroepstermijn loopt vanaf 23 mei 2020 tot en met vrijdag 3 juli 2020. Een beroepschrift kan gedurende deze termijn van 6 weken worden ingediend door een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbesluit in te dienen.

In het beroepschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

 

  • 1.

    de naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    een kopie van het besluit;

  • 5.

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • 6.

    een ondertekening met naam en handtekening.

Het beroepschrift kan worden gestuurd aan:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van het wijzigingsplan en het besluit hogere waarde geluid via een voorlopige voorziening

Het wijzigingsplan en het besluit hogere waarde geluid treden in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken. Om te voorkomen dat de besluiten in werking treden, kan een belanghebbende een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wanneer een belanghebbende gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van de besluiten opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Vragen?

Voor vragen over het wijzigingsplan kunt u terecht bij Sabine Voskamp via telefoonnummer 14 0186 of via e-mail sabine.voskamp @gemeentehw.nl.

Naar boven