Gemeente Amsterdam - omgevingsvergunning en Besluit Hogere waarden Wet geluidhinder - veranderen en uitbreiden van het kantoorgebouw met een nieuwe toren aan de westelijke vleugel en het transformeren daarvan tot jongereneenheden en starterswoningen, bijeenkomstfunctie en overige gebruiksfunctie in de plint - Paasheuvelweg 17, Amsterdam

Logo Amsterdam

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam maakt het volgende bekend:

  • 1.

    Op 13 januari 2020 is een omgevingsvergunning voor het veranderen en uitbreiden van het kantoorgebouw met een nieuwe toren aan de westelijke vleugel en het transformeren daarvan tot jongereneenheden en starterswoningen (totaal 233), bijeenkomstfunctie en overige gebruiksfunctie in de plint (horeca en kantoor en parkeervoorzieningen) op de locatie Paasheuvelweg 17 te Amsterdam (olo-nummer:3370197, zaaknummer HZ_WABO-2017-015340).

     

    De vergunning heeft betrekking op de navolgende aspecten:

    • o

      het bouwen van een bouwwerk (artikel 2.1, eerste lid, onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

    • o

      het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met een planologische regeling (artikel 2.1, eerste lid, onder c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht), in samenhang met artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, en af wijken van het bestemmingsplan ‘Amstel III Oost’; 

  • 2.

    Op 13 januari 2020 is het besluit vaststelling hogere grenswaarden als bedoeld in artikel 110a van de Wet geluidhinder genomen ten behoeve van de bouw van woningen in het te transformeren kantoorgebouw en de nieuwbouw aan de Paasheuvelweg 17 te Amsterdam. 

De omgevingsvergunning en het besluit vaststelling hogere waarden inclusief de bijbehorende stukken liggen met ingang van 15 januari 2020 gedurende zes weken ter inzage bij: 

  • Stadsdeelkantoor Zuidoost, Anton de Komplein 150 

Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken via 14020. 

Een digitale versie van de omgevingsvergunning is te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (zoek daarbij op NL.IMRO.0363.T2001PBGST-VG01).  

Tegen de omgevingsvergunning kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepsschrift worden ingediend bij de Rechtbank Amsterdam. Beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dat niet hebben gedaan. Het beroep moet worden ingediend bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. 

Tegen het besluit vaststelling hogere grenswaarde kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepsschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State. Beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden. die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dat niet hebben gedaan. Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State, Postbus 20019 2500 EA Den Haag.   

Crisis- en herstelwet van toepassing

Op beide besluiten is afdeling 6 van hoofdstuk 2 van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit heeft onder meer tot gevolg dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgrondenzijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Het indienen van een zogenaamde pro-forma beroepschrift is dus niet mogelijk.

Amsterdam, 13 januari 2020

College van burgemeester en wethouders

Naar boven